Съдия Нели Батанова позната от делото “Борилски”, излезе с ново спорно решение

Съдия Нели Батанова

  Нашумялата със скандалното дело „Борилски“ съдия Нели Батанова от Шумен излезе с ново спорно решение. Преди седмица тя осъди на 8 месеца условно с тригодишен изпитателен срок Радослав Димитров, финансист на подсъдимия по делото „Килърите“ бизнесмен Георги Вълев. Димитров е и един от свидетелите по процеса.

През 2008 година Батанова оправда убийците на българския студент Мартин Борилски, който бе зверски заклан във Франция на 18 юли 2000 г. Според достоверни източници, за тази оправдателна присъда е платен подкуп от 250 хил. лв.

Решението на Батанова по делото „Борилски“ предизвика международен скандал, в който се намеси лично президентът Никола Саркози. Той призова след произнесената оправдателна присъда убийците на Борилски да получат адекватно наказание.

Впоследствие делото бе преразгледано, а убийците на българския студент получиха в друг съд общо 36 г. затвор.

Вместо Батанова да бъде наказана и изхвърлена от съдебната система, тя бе използвана от Цветан Цветанов и управлението на ГЕРБ за политически поръчки и издигната до шеф на Окръжния съд в Шумен. Това бе причината делото „Килърите“ да бъде преместено в Шумен.

Обвинението срещу Радослав Димитров, който твърди, че в колата му е бил подхвърлен наркотик, бе повдигнато година и половина след ареста му, след като той свидетелства по „Килърите“ и пред съда изобличи съдия Батанова. Тя се опитала да влага свои думи в предварителните му показания и направо диктувала на протоколчика какво да бъде записано в тях.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Съдия Нели Батанова позната от делото “Борилски”, излезе с ново спорно решение"

  1. Български фашист   28.02.2014 at 10:33

    НАКАЗАТЕЛНИЯТ ВЗВОД отдавна чака тези отрепки в съдийски и прокурорски тоги за публични екзекуции ……..!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *