Спортният министър Петър Стойчев се изложи на спортен въпрос в “Стани богат”

Петър Стойчев и Георги Драгоев в "Стани богат"

  Спортният министър Петър Стойчев се изложи яко в предаването „Стани богат“. Плувецът маратонец не успя да отговори на въпрос от областта на спорта.

Въпросът на водещия Ники Кънчев за 5000 лв. гласеше: „Кой е първият щангист в света, който повдига над главата си тежест три пъти колкото собственото си тегло?“. Четирите възможни отговори бяха А: Наим Сюлейманоглу, B: Стефан Топуров, C: Нораир Нурикян и D: Янко Русев. Вмето верният отговор, който е Стефан Топуров обаче, Стойчев и партньорът му Георги Драгоев се омотаха в разсъждения и посочиха Сюлейманоглу. Аргументът беше, че Джобния Херкулес най-лесно би вдигнал чудовищната тежест. Двамата дори не ползваха наличните си два жокера.

Стефан Топуров поставя рекордното постижение на Световното в Москва през 1983 г. 19-годишният тогава асеновградчанин тежи 60 кг, а в изтласкването успява да вдигне 180 кг.

„Да, не всеки може да знае тези факти, но все пак той е спортен министър. Недопустимо е да не е подготвен“, потресени са в спортните среди. И сравняват гафа на Стойчев с простотията на забравената културна министърка от царско време Нина Чилова, която смяташе, че Владимир Димитров – Майстора е композитор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *