След анатемата от варненския митрополит Азис избухна: Попа с Линкълна да не се интересува от задника ми! ИНТЕРВЮ

Азис

  След като преди години нацията се надигна срещу голия задник на Азис, разпънат и увеличен многократно точно срещу очите на Васил Левски, идолът на съвременните тийнейджъри и Апостола на свободата отново преплетоха шпаги тези дни в задочен спор под чий лик е по-достойно да се учат на четмо и писмо съвременните първолаци. Повод за скандала станаха тетрадките и ученическите пособия с изображението на Азис, които верига хипермаркети пусна в промоция.

Чалгаджийският мотив предизвика на бунт родителски организации, които алармираха Агенцията за закрила на детето, притеснени, че подобни материали с порнографски привкус оказват пагубно въздействие върху децата им. Църквата също се обади и заклейми голия задник на фолкпевеца и силиконовите долини на колежките му Анелия, Камелия и Галена, също тиражирани върху ученическите пособия.

Митрополит Кирил и въпросният "Линкълн" зад него

Азис коментира поредния скандал около своята задна територия.

– Васко, твоят гол задник забърка поредния национален скандал. Кой отпечатва задната ти броня върху ученически пособия?
– Никой! Такива тетрадки просто няма. Кьораво и сакато се надпреварва да ме хули и псува, сочат ме с пръст. Но къде ги продават? Кой ги е произвел? А кой си купи тетрадка или раница с моя задник? Никой. Тези снимки са свалени от руски сайтове. В Москва се продават като сувенири, а не като помагала. Преди време сподели, че иска да направи колекция за меломани с моя лик. Смея да твърдя, че в България няма нито една раница, дори нито една тетрадка с голите ми задни части.

– Дори и да е така, родителите пак негодуват срещу скицниците и тетрадките, които вървят комплект с твой диск и автобиографичната ти книга. Върху твоята история или например житието на Левски и Ботев е по-редно да се учат на четмо първолаците?
– Историята на България сама по себе си е много интересна, нейните герои – също. Но, замислете се, че нито една на тетрадка и корица, ако ще от нея да е Спайдърмен, Ботев или Азис, не би накарала едно дете да седне и да си учи уроците, ако то самото не желае това. Поклон пред Левски и Ботев. Но ние, моето поколение, знаем кои са те заради строя, в който живяхме. Ако не научехме урока си, наказваха, намаляваха поведение и ред подобни извращения. Добре, че вече няма такива методи и децата са свободни. Нали за тази свобода умряха героите?! Но защо да е нужно децата да се учат от тетрадки с обесването на Васил Левски, да речем? Е, децата не искат! Да ги затворим в лагери ли, или да ги пратим в детска педагогическа стая ли? Нали сме свободна държава, сами правим избора си.

– Варненският митрополит Кирил и ловчанският Гавраил поведоха свещена война срещу теб и колегите ти в бранша. Кирил препоръча корици с „по-възпитателни етюди“…
– Моляяяя? Може ли да прекъсна въпроса? Точно Кирил ли ще дава акъл кое е морално и кое не? Да ни опази Господ от вяра като неговата. Вероятно има в предвид, че ще бъде по-възпитателно, ако вземат да отпечатат пък, тетрадки с неговия „Линкълн“? Такива хора, които се возят в скъпи коли, кичат се със скъпи часовници и злата по себе си, за които е чудно откъде аджеба разполагат с толкова средства за този бляскав и охолен живот. От къде накъде, те ще диктуват какви тетрадки да се произвеждаът, и кой какви да купува? А случайно дали си спомняте, за скандала който пламна точно около варненския митрополит, свързан с толерирането на хомосексуалиста в манастирите под неговата опека? Сега виждате ли защо някакви си попове, около които постоянно се носят слухове, че се заиграват с малки момченца, нямат абсолютно никакво право да съдят мен, че не съм носил правилното послание! Точно те да не коментират гъза ми. И какво се получава? Духовници надигат ръка срещу мен, ръка окичена с часовник за 50 000 долара!

– Дъщеря ти Рая стана вече на 5. Още малко и ще тръгне на училище. В какви тетрадки я учиш да пише?
– В тетрадки с анимационни герои – Барби, принцеси… Още не слуша толкова много фолкмузика и не се захласва по моите колежки.

Но ако поиска тетрадка с някоя фолкдива, ще й купя, без да се замисля.

– Апропо, а тя самата знае ли, че баща й е фолкдива?
– Вече да. Знае, че татко й е най-известният българин! И когато е с Галка, майка й, и видят някъде мой билборд, все повтаря: „Мамо, искам Васко да е на всички реклами в света“. От малка така се научи да ме нарича. И понеже съм либерален, съм й го позволил…

– Може би е донякъде разбираемо детето да не те нарича „татко“, ти постоянно мениш пола си – ту си мъж, ту си жена. Как й обясняваш своята метаморфоза?
– Дъщеря ми не иска обяснения, иска грижи, каквито аз й осигурявам. По-добре татко с подобен образ, отколкото с обърнат джоб, каквито за жалост са 90% от мъжете в страната.

– И все пак, ти като родител един ден ще пратиш ли дъщеря си на училище с тетрадка с твоя или който и да е гол образ?
– Ако тя самата се забавлява, защо не? Не мога да си обясня защо хората се плашат от голотата? Срамно било, неморално било. Че нали всички сме се родили голи! Голотата не е вредна, тя е красива. Не може да ме притесни нито едно голо тяло, ако ще и да е на ученическата дъска! Едни гърди или едно дупе няма да променят мирогледа ти! Или ще става човек от теб, или не!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *