Слави Трифонов измами готвачката от “Лорд ъф дъ шефс” – Сидония мести ресторанта си

Сидония Радева

След по-малко от година победителката от първото готварско риалити на Слави Трифонов Сидония Радева ще трябва да хлопне кепенците на своето заведение. Готвачката от Добрич спечели надпреварата за най-добра кулинарка сред 16 конкуренти и с това получи така мечтаната от всички кулинари награда – собствен ресторант в центъра на столицата. За беда, както често се случва с проектите на Слави, и този път победата се оказа илюзорна и далеч не така привлекателна, както в началото бе обявено.

От няколко месеца Радева води жестоки преговори за мястото, на което е разположен ресторантът й „Лорд ъф дъ шефе“. Заведението се намира на столичната улица „Христо Ботев“ и въпреки че отвън няма особено акуратен вид и елементарни удобства като паркинг и градина, е едно от любимите за почитателите на гурме кухнята. Сред редовните клиенти на Сидония са бившият еврокомисар Меглена Кунева, Надежда Михайлова, медийни босове, куп европейски бизнесмени, които пристигат у нас по служебни дела. Всички те оставали очаровани от топлия прием и гощавките които риалити победителката им поднасяла в ресторанта си.

Както още по време на шоуто се закани, Сидония успя да превърне подаръка си от Слави в успешен бизнес, но недостатъчно голям и доходоносен, че да може да си позволи да не работи в кухнята всеки ден. Най-големият проблем на добруджанката в момента е как да запази заведението си на същото място, на което то се помещава през последната година.

Слави Трифонов

  Макар в шоуто си Дългия да обяви пред цяла България, че наградата за Радева е собствено заведение с всичката необходима апаратура и посуда за него, в края на „Лорд ъф дъ шефе“ той се отметна. Оказа се, че всъщност помещението, което е обещано на победителката, е само под наем за година. Слави предплатил сумата от около 30 000 лева, за да използва залата, а след това задължението да поема разходите за терен се падало на победителката. До месеци договорът за ресторанта на Сидония изтича и тогава собствениците на имота ще могат отново да си го вземат с все всички подобрения, които са му направени. Единственият начин кулинарката да не върне ключовете за апетитния терен, е тя да се съгласи с новите условия, които управителите вече се канят да й поставят.

А те не са никак малко. От Радева се очаква да приеме да плаща почти двоен наем на това, което Дългия е предплатил преди година. Според запознати сумата, която  собствениците на имота искат от готвачката, е около 6000 лева на месец. Първите няколко наема пък очаквали на куп.

„Изглежда, видяха, че в ресторанта на Сидония се събират много хора, и сега се надяват и те да спечелят много пари от ситуацията. И представа си нямат, че момичето изобщо не знаеше за скритите клаузи на договора и сега се чуди какво да прави. За всичко е виновна пресметливостта на Слави, който отново излъга“, възмущават се близки до готвачката.

Реакцията им е породена и от факта, че победителката в надпреварата на Дългия не само се оказала с неприятен дълг, вместо с награда, но и не получила никаква морална или дори реклама подкрепа от Трифонов. Вместо да се опита да подкрепи начинанието й с името си, шоуменът дори не се появи на откриването на ресторанта, а изпрати своите представители Евгени Димитров – Маестрото и Георги Милчев – Годжи. С това ясно показа,  че не смята да се инициира повече с начинанието на момичето.

„Слави е ходил няколко пъти в ресторанта, но само като клиент. Можеше много да й помогне, най-малкото след всички интриги и проблеми, в които я забърка покрай снимките на предаването си, но явно реши, че вече няма за къде. Все пак той си направи рекламата, че е много ларж на гърба й, и вече не се интересува какво става“, не крият възмущението си запознати.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Слави Трифонов измами готвачката от “Лорд ъф дъ шефс” – Сидония мести ресторанта си"

  1. diana   08.04.2012 at 15:26

    nqma ugodia balgarina…vse nedovolstva,vsi4ko trqbva da mu e nagotovo

    Отговор
  2. Анонимен   01.06.2019 at 12:35

    Много тъпа и монипулативна статия! Уж много известен ресторант, дето ходели само величия, ама не може да си плати наема, и при това няма никакви финансови тежести за кухнята, оборудването и интериора! Какво повече може да иска, не знам! И не знам какво очаква автора, Слави да и купи имот в центъра на София? Наградата е ресторант, какъвто е получила, не недвижим имот. Не и бил помогнал с реклама! Еми, рекламаната се плаща! Той няма участие в ресторанта и. Оборудвал ресторанта, намерил и е чудесно място, платил го е за година (достатъчно време за разработване на заведението). Това е ОГРОМНА помощ. Спестил и е огромната начална инвестиция! Какво друго да направи, освен да вземе да и го управлява той! Без да има участие в бизнеса и! Не го харесвам Слави, но в случая е направил всичко, което се иска от него. А такива глупави манипулации не може да се нарече журналистика!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *