Скандал! 50 милиона лева здравни вноски изчезнаха безследно!

Десислава Атанасова

Министърът на здравеопазването направи скандално признание, че от здравните вноски на хората  50 милиона са се изпарили безследно.

Сумата е пристигнала от Здравната каса в бюджета на нейното ведомство, още в началото на тази година и в момента са били изхарчени, бог знае за какво. Тежката артилерия на ГЕРБ се изсули с обяснението че все пак парите са били изхарчени в името на здравето на хората. Но все пак в момента течала проверка за какво точно са изхарчени тези пари. От Министерството се опитаха  да заметат историята и ако не беше Конституционния съд, никой нямаше и да чуе за тази афера. Съдът взе разумното решение, че не е законно Министерството да харчи парите на Здравната каса. Все пак Министър Атанасова пое ангажимент да разнищи докрай случая, но при всички положения пак ще са ощетени обикновените граждани. Да си припомним, че само преди около месец, този министър готвеше

Бившата шефка на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова

тежки рестрикции за неплатилите си здравните осигуровки. Сред мерките бе „измамниците“ да остават без лични карти, без право да плащат данък и куп други противоречащи на Конституцията намерения, но за щастие  масовото недоволство тогава осуети въвеждането на тези мерки. Въпреки това, тежката артилерия, успя да прекара мярка в парламента на първо четене, здравните осигуровки да са задължителни при сключването на сделки с движимо и недвижимо имущество. Здравната министърка Десислава Атанасова оправда тази мярка с мотиви от сорта, че щом хората имат пари за кола или имот, значи ще има пари и за здравни осигуровки. Идеята се хареса и на финансовия Министър Симеон Дянков.

Цената на здравето:

http://youtu.be/9TUU6lC90zw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *