Скандал! Бавят делото на Ковачки

Христо Ковачки
Христо Ковачки

 Цели 10 месеца делото срещу олигарха Христо Ковачки залежава във Върховния касационен съд, който е последна инстанция и трябва да реши дали той ще бъде осъден, или оправдан.

Журналистическо проучване показа, че това е рекордно колебание на върховните съдии.

Ковачки беше арестуван през 2008 година за далавери с ДДС. Обвинен е, че в периода 2005-2008 година е теглил пари от държавния бюджет чрез фиктивни сделки с машини. Тогава му е наложена гаранция от 300 хиляди лева, която също е рекордна за времето си.

Веднага след това Ковачки направи опит да влезе в политиката с партията си „Лидер“, но не събра достатъчно гласове да прескочи бариерата.

На първа инстанция той бе осъден условно, а Апелативният съд го оправда. Делото срещу него е изпратено във ВКС през август миналата година и оттогава няма развитие по него.

Христо Ковачки Докато чака съдът да реши съдбата му, Ковачки се посвещава на духовното познание. Само преди два месеца той е издал книгата „Вселенски ред: Теория на познанието“. В нея разглежда връзката между историята, физиката и религията.

Ето как подсъдимият автор и олигарх представя творението си в собствения си блог: „Това е един опит да бъде разбран светът и процесите в него. Как е възникнала Вселената, защо цели общества са загивали, какво ги е възраждало, как икономиката процъфтява и защо загива? Каква е логиката на нашия живот? Какво познание имаме ние и какво притежава светът?“

Научихме още, че Христо Ковачки е започнал да търси подкрепа от правителството на БСП и ДПС за бизнеса си и проблемите с правосъдието, които все още има. Наши източници от бизнес средите са категорични, че по времето на ГЕРБ той е успял да договори спокойствието си на високо ниво, благодарение на което придоби още няколко топлофикационни дружества в страната.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *