Скандално! Николай Младенов ни включи в конфликта Турция – Сирия

Николай Младенов

Под лаймотива, че има заплашен наш натовски съюзник, Външно министерство ни вкара в конфликта Сирия – Турция. Съвсем резонно, нашата страна подкрепи турските претенции за спиране на нарушенията на международното право.

Според турците, тяхната граница бе обстреляна от сирийска страна. Въпреки че не е ясно кой, как и защо е обстрелвал Турция, те отвърнаха на огъня с артилерийски обстрел по сирийските села.

Ние веднага подкрепихме турските претенции и говорителят на Министерството на външните работи, Весела Чернева, се изказа от страната на всички българи в официално изявление.

Сирийският минометен обстрел вчера вся паника сред хората в Акчакале

Според нейните думи, действията на Сирия представлявали грубо нарушаване на установеното международно право и силна заплаха срещу съседен наш съюзник в НАТО. „Така в дух на солидарност подкрепяме Турция и молим сирийския режим да се въздържи от други безподобни нарушения на международното право“, са думите на Чернева.

Tурският парламент гласува за война със Сирия и разрешение от парламента за провеждане на военна операция на територията на съседите си. Дали няма да пратим и наши войски там в подкрепа на турския аскер?
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/wnh6sE3nHaI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *