Румен Пашата потапя страната в хаос

Румен Николов - Пашата

  Румен Николов – Пашата създава организация да потопи страната в кръв, разкриха хора от службите, които разработват боса на СИК за пране на пари и контрабанден трафик на цигари и други високоакцизни стоки. Пашата събирал отрепки от криминалния контингент, които щели да се разправят с противници на ГЕРБ и Бойко Борисов. Не било изключено да се стигне до серия от политически убийства.

В черния списък на Пашата са политици, магистрати, бизнесмени, собственици на медии, общественици и журналисти. По план „прочистването“ било предвидено за есента.

Митко Каратиста

Протестите в страната, предизвикани от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, били на път да ускорят престъпния замисъл. Румен Николов смятал да използва безредиците, за да се отърве от неудобните.

Основната цел на Пашата била той да осуети ареста си, за който в столичната прокуратура вече се подготвяла заповед.

Освен Румен Николов зад решетките щял да бъде задържан и Димитър Стефанов, по-известен като Митко Каратиста. Името на Стефанов се прочу с разкритията за създаден „частен ГДБОП“, който се занимавал с подслушването на бизнесмени, политици и журналисти.

И Киро Японеца става част от вендетата

Пашата и Каратиста са организатори на черната каса на ГЕРБ. В нея най-големи суми влизали от контрабанден внос на цигари от Турция и Сърбия. 100 милиона годишно влизали в джоба на Николов от продажбата на цигари без бандерол.

По същата схема действал и циганският подземен бос Киро Японеца, който щял да се включи в предстоящата политическа вендета.

И двете банди се ползвали с пълната подкрепа на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Бившите управници от ГЕРБ осигурявали чадър за своите хора във всяко отношение.

Маджо ще подкрепи Пашата от Швейцария

Прокуратурата била готова с обвинение на база разследване, подкрепено с документи за пране на пари в особено големи размери и укриване на ДДС чрез фиктивни сделки в областта на тежката металургия. Отделно от това Румен Николов е разследван за манипулиране на обществени поръчки в няколко министерства по времето на кабинета „Борисов“.

Огромна част от криминалния контингент е активиран да работи за ГЕРБ. Още преди изборите яки момчета които са с различни обвинения, охраняваха политически митинги и мероприятия на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Голяма част от гангстерите работят директно в структурите на Пашата, Каратиста и Японеца. Най-големият ужас на силоваците е, че новите управници на държавата готвят масови арести на хора от структурите им.

Освен Пашата, Каратиста и Японеца в черния списък на разследващите са още пет души с цветисти прякори. Очевидно мафиотските босове са наясно с предстоящите арести и затова са се погрижили да се покрият. От обкръжението на Румен Николов твърдят, че той е изчезнал в Австрия, където уж щял да се лекува. Според някои версии Пашата щял да използва пътуването си зад граница за среща в Швейцария с Младен Михалев – Маджо. На нея двамата бивши съдружници от СИК щели да обсъдят възможността за общи действия в подкрепа на Бойко Борисов и ГЕРБ. Митко Каратиста също е напуснал България и се укрива в чужбина. Той е минал през граничния пункт „Кулата“. От разследването изтече информация, че при необходимост българските служби ще потърсят съдействието на Интерпол за принудителното екстрадиране на Пашата и Каратиста.

Засега единственият от подземните босове на ГЕРБ, когото органите за борба с организираната престъпност могат да проснат по очи, е Киро Японеца.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *