Първанов на поредния ловен излет за сметка на данъкоплатците

Георги Първанов се отплавя към Етрополския балкан

  Ловните излети на Георги Първанов, плащани 10 години от данъкоплатците, продължават с пълна сила дори и след като вторият президентски мандат на Гоце изтече.

 В това се убедиха с очите си репортерите ни, които във вторник сутринта засякоха Първанов да се под­готвя за поредната авджийска визита. Пред смаяните погледи на фотографа и репортера ни, Гоце се натовари на държав­ния „Мерцедес“ S 600, купен преди година за 800 000 лева, и се отправи към Етрополския балкан, за да ликвидира поредния дивеч за сметка на данъкоплатците.

 Във вторник рано сутринта държавният „Мерцедес“ пристигна пред блок №9 в столичния квартал „Красна поляна“, където на 13-ия етаж живеят Георги и Зорка Първанови. Двамата гардове на НСО чинно натовариха в огромния багажник на брони­раната лимузина ловните пособия на Гоце за предстоящата му авджий­ска акция. Самият Първанов слезе от входа си около 20 минути след появата на държавния мерцедес, като великодушно не позволи на бодигарда си да му носи лов­ната чанта, а сам я натовари в лимузината.

  Докато траеха приготовленията на Георги Първанов за поредния му ловен излет, охраната на НСО чинно про­вери района, заради което фотографът ни не успя да направи кадри на самозабравилия се бивш пре­зидент от по-близко разстоя­ние. Оказа се, че пред блока на Гоце денонощно дежури патрулка, а охранителите се сменят през 4 часа.

 В кооперацията, където Първанов живее, също са разположени гардове на НСО, а съседи на бившия президент разкриват, че откакто Гоце се е завърнал в апартамента си, копчетата на асансьора от 11 до предпоследния 14 етаж са блокирани. Обитателите на съседните на Пър­ванов етажи могат да се приберат в домовете си само с благоволението на охраната от НСО.

 Баровските ловни излети на Георги Първанов започнаха преди повече от 9 години малко след като роденият в село Сирищник социалист се възкачи на президент­ския стол. Гоце набързо си издейства ловен билет и започна безмилостно да избива всевъзможен дивеч. Легенди се носят за милионите, които България е платила за кръ­вожадното хоби на Георги Първанов. Добре известен факт е, че политикът прите­жава десетки ловни карабини, като най-скъпата от тях е на стойност близо 50 000 лева.

 Преди година в парламента бе инициирана проверка за авджийските безобразия на Първанов, получиха се сиг­нали, че той е ликвидирал благороден елен в ловното стопанство в Приморско, както и диви прасета в частното стопанство „Сондите“ на мафиотския бос Златко Баретата. Най-голям отзвук обаче предизвика вар­варското убийство на дивия козел архар, отстрелян при визитата му в Узбекистан. В крайна сметка резултатите от проверката бяха манипу­лирани и обществото така и не разбра колко милиона е похарчила държавата за кръ­вожадната страст на първия мъж. Едва наскоро, покрай уволнението на генерал Кир­чо Киров от Националната разузнавателна служба се разбра, че с милионите от НРС са се плащали ловните излети на Гоце. 

По-лошото е, че Първанов продължава да ловува за сметка на държавата и да гребе с пълни шепи от бюджета за собствения си кеф.

 „Първанов получава по 5000 лева заплата – така е според закона, той ще взима парите до края на дните си, тъй като е бил държавен глава. С тези пари обаче той не финансира лова си, всичко се плаща от дър­жавата. Първанов получи офис в центъра на София, лимузина за близо  1 милион лева,  внуши­телна охрана от НСО, държавата плаща и предконгресните  му командировки в цяла България. С държавни пари Първанов прави кампанията си за шеф на БСП, с държавни пари убива животни, с държавни пари пирува по баровските ресторанти… Царуването на Гоце явно ще е до живот!“, възмущават се съседите на бившия държавен глава.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *