Палавият професор Атанас Гочев от УНСС прави сексуални намеци на ученичките си

Проф. Атанас Гочев

 Шок и паника царуват в сградата на Университета за национално и световно стопанство в столицата. Вместо да се занимават с тежките икономически науки, учещите там момичета са принудени да пишат жалби до прокуратурата, председателя на парламентарната комисия по наука и образование и най-вече лично до министър-председателя Бойко Борисов.

Причината е в разгонен професор по „Политически науки“, когото хормоните така тресат, че не спира да задява девойките в почивката между лекциите.

Момичета   от   специалността „Европеистика“ са изпратили колективна писмена жалба до предишния ректор Борислав Борисов, с молба да озапти страстите на палавия преподавател.  Отговор обаче не получили. Това ги провокирало да пишат лично на премиера Бойко Борисов и на министъра на образованието Сергей Игнатов.

„На лекцията на 23 февруари 2012 г. професор Атанас Гочев премина границите на собственото си безхаберно словоблудство, като изрече следните слова, обръщайки се към наша колежка: „Ти лапаш ли пениси, моето момиче? Не се прави, всички лапате…“ и продължи: „Ще ви дам, да ми бъркате в джоба, като е скъсан, за да изпитаме взаимно удоволствие…“. Вече над 12 години този човек е причина множество студенти да не могат да се дипломират по специалностите „Международни отношения“,   „Европеистика“, „Политология“ и други. Това е, защото той преподава повече от 5 дисциплини и задължително оставя всеки на по няколко поправителни изпита. След което започва рекет към момичетата с думите: „Пусни ми, да те пусна и аз“. А момчетата дори нямат шанс, защото лицето твърди, че не може да бъде подкупен, защото НАТО е зад гърба му и е по-богат от премиера. Същевременно в частни разговори е искал пари от студентите с думите: „Не ви късам случайно. Тарифите ми са като на моя колега Стоян Александров – Малката секира„, се казва в писмото, с което разполагаме.

Сградата на УНСС в София

„В Студентския съвет и ректорското ръководство има десетки жалби от жени. Резултатът е никакъв. Отвсякъде обаче ни се намеква, че този алкохолен Диоген, падналият ангел на глупостта и цинизма е в близки и дори приятелски отношения с проф. Генов, зам.-шефа на нашия факултет“, е написала в жалбата си до прокуратурвта една от потърпевшите – Надя Трайчева.

От изложението става ясно, че професорът обичал да си посръбва “огнени напитки“, които силно завишавали мерака му да опипва студентките. Отвратът бил пълен, когато доближавал лицата им и с алкохолен дъх подхвърлял любовни предложения.

Стигнало се до там, че жадните за знания младежи решили да заснемат на клип подвизите на темпераментния си лектор. Той обаче надушил заговора им и забранил употребата на джиесеми и записващи устройства на лекциите си.

Единствената надежда на студентите е, че прокуратурата съвсем скоро ще подеме разследване срещу похотливеца. Те настояват професор Гочев да бъде уволнен, защото с постъпките си петни името и авторитета на учебното заведение. Новото ръководство е обещало да проучи случая. Ректорът останал потресен, като видял жалбата, и разпоредил светкавична проверка. Дори се учудил, че толкова време не са взети мерки.

„Не предавайте едни млади хора, които искат да вярват в справедливостта“, обобщават бъдещите български икономисти.

Още сензации:

loading...

19 Отговора за "Палавият професор Атанас Гочев от УНСС прави сексуални намеци на ученичките си"

 1. Jelio   09.04.2012 at 16:49

  Сигурен съм, че това е клевета! Аз лично съм бил студент на професор Гочев, и освен нескрит сарказъм и някои по-остри шеги не съм видял подобно поведение от него. Единствената оценка, която бих дал за него е Професионалист!

  Отговор
  • Antonia   02.06.2012 at 0:06

   Професорът не е хомосексуален…

   Отговор
 2. Кирил   09.04.2012 at 20:46

  Присъединявам се към тезата, че най-вероятно статията, както и цитираните жалби са брутални клевети. Аз също съм бил студент на тогава доц. Гочев и дори съм бил късан на един от неговите изпити. Но след едно лято учене си взех поправителния изпит с отличен, колкото и невероятно да звучи за авторите на статията и жалбите.
  Това, което ми направи силно впечатление в неговия уникален за българската учебна система начин на преподаване, е силната му неприязън към посредствеността на някои от студентите без значение от техния пол. Действително, той е безкомпромисен и саркастичен към „елементарни“ незнания на студентите, към които, разбира се, той има доста по-високи изисквания, отколкото преподаватели от други катедри.
  При всички случаи, Гочев оставя противоречиви чувства у своите студенти – или на омраза, или на възхищение. Но никога досега не съм чувал да е правил компромиси с количеството познания, необходими на студентите да си вземат изпитите при него. От мен само уважение за проф. Гочев и един съвет към „жалбоподателите“ – четете повечко, защото тези знания ще ви потрябват и по-късно, освен ако не сте решили да ставате сервитьорки в САЩ 🙂

  Отговор
 3. nedialka marinova   09.04.2012 at 21:14

  Браво момичета.Не трябва да се страхувате.Този комплексиран и болен човек трябва да бъде разобличен.Не сте длъжни да търпите гадостите му,само заради това,че бил там някакъв си преподажател.Не се предаваите,изгонете го от университета.

  Отговор
 4. Кирил   09.04.2012 at 21:38

  Недялка, Вие виждали ли сте изобщо проф. Гочев на живо или говорите по принцип?

  Отговор
 5. Bivsh student   09.04.2012 at 21:55

  Написаното в статията са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

  Като човек който е завършил специалност Международни отношения в УНСС и който е държал 4 изпита при проф. Гочев, с убеденост мога да кажа, че проф. Гочев е един от преподавателите, от които студентите могат да научат най-много. Един от малкото преподаватели в България, който след като е имал възможността да преподава в САЩ, е решил да се върне в България и да го направи тук. Човек който се опитва да внедри западния начин на преподаване в България. За съжаление, това очевидно трудно може да стане на българска почва.
  Май е по-лесно студентите да си правят клипчета в часовете, да си получават незаслужените шестици и да псуваме после системата – как може университетите да бълват хора които не могат да напишат едно изречение без правописна грешка. Как пък ние, от поток 70 човека, всичките успяхме да се дипломираме без да му платим и 1 лев?

  Учудвам се, как може да се публикуват подобни статии с абсолютно непроверена информация, но явно не е важно какво точно се пише, стига да е достатъчно пиперливо! Поредната жълтения в един измислен сайт, в една измислена държава…

  Отговор
 6. PaPi   10.04.2012 at 9:35

  Добре, бе хора, вие може да сте завършили преди сто години. Откъде знаете сега какъв е и какво прави!!!

  Отговор
 7. Име (задължително)   10.04.2012 at 9:59

  Е, има ли пък студентка дето да не лапа пениси?
  Хайде, ако има такава да я впишем в книгата на Гинес, защото това ще е нещо изключително! Ама много изключително!

  Отговор
  • Tihomir   19.01.2015 at 6:13

   Абе,я се стегни малко бе ,става въпрос за нещо сериозно ,едно е сексуалния живот на студентите ,друго е професор на 50 години да ти го предлага за да минеш ,аре мисли малко и не се излагай.

   Отговор
 8. 123   10.04.2012 at 11:23

  Мога да кажа,че във всеки университет има по няколко такива преподаватели,да не кажа всички,на лекциите и на упражненията си изпеят песничката на бързо, и после като дойде време да се правят проектите и изпита да се взима тогава става интересното:)почват да се правят едни пазарлъци все едно си на пазара:))Тези които преподават по няколко предмета с течение на времето стават безкрупулни копелета и започват да си позволяват такива изказвания като това професорче,естествено имат и подкрепата на ректора,той също получава някаква част от оборота:)затваря си очите ,че нищо не вижда и не знае за какво става въпрос и така :))всички са доволни!:)

  Отговор
 9. nedialka marinova   10.04.2012 at 16:24

  Болен мозък е тоя „професор“.Не е ли копеле тоя дъртак дето искавнуците му да бъркат в скъсания му джоб.То не че ще намерят нещо там.

  Отговор
 10. Възмутен бивш студент   13.04.2012 at 13:57

  Като бивш студент на професор Атанас Гочев искам да кажа,че заставам зад всяка дума и се съгласявам с хората подкрепили го коментирайки тази отвратителна и гнусна статия,която не цели нищо друго освен да очерни имиджа на този човек.Аз също съм имал изпити при него и няма да ми стигнат няколко реда,за да опиша колко професионално този човек си води лекциите и изпитите.Неговите лекции са едни от най-интересните в този иначе подкупен университет,той винаги разказваше интересни истории по време на лекциите си,разчупваше учебната атмосфера,даваше ни съвети и смея да твърдя,че дори и понякога да се държеше арогантно със студентите,които пречеха или се правеха на много умни,(а той винаги ги поставяше на мястото им ) живота е къде къде по-труден от това,което се случва в унито и срещата с такъв строг човек като него винаги е от полза по-късно.Макар да не съм имал отлични оценки при него мога да твърдя първо,че няма човек в този университет и във факултета за „Международна Икономика и Политика”,който толкова добре и качествено да си води лекциите,той е човек,който на всяка цена държи да има дисциплина по време на лекциите и ДА телефоните трябва да бъдат изключени,защото си представете какво може да се случи ако в един миг зазвънят телефоните на всички 120 души в залата.Той е единствения човек в катедра МО,който си вършеше качествено работата по мое време,внасяше модел на поведение и преподаване от американски тертип,запознаваше ни с правилата на чуждите университети и мога със сигурност да ви кажа,че ако този човек си отиде от УНСС,няма да има кой да го замести ,защото той е единствения, който има тези знания и може да обясни тези трудни предмети и неща,които се учат там.Относно гнусотиите,които се пишат в тази статия искам да защитя професора си,който ми е дал толкова много за 2 години преподаване,като кажа,че дори да прекалява със своята арогантност това е човек,който никога не би тръгнал да говори такива неща и да се излага особено сега когато наскоро стана професор и излязоха 2 негови книги и нищо чудно,тъй като ние българите сме си такива, това да е подготвена кампания срещу него.Защо точно сега се повдигат тези въпроси,а не през тези 12 години,в които дадени студенти са били тормозени от него и не са успявали да завършат може би трябва да си отговорим първо на този въпрос.Дори когато бях студент той ни учеше да не вярваме на слухове и да си правим изводи за хората и ситуациите след като имаме доказателства .Лично аз като възпитаник на УНСС,мога да кажа,че е пълно с девойки,които ако наистина е казал тези думи си го заслужават,не малко пъти съм виждал как повечето девойки идват в университета напудрени и начервени и прочие с коси като на фолкпевачките и токчета и къси поли сякаш са тръгнали към дискотеката.България трябва да се гордее с хора като него!!!

  Отговор
 11. Калоян, бивш студент МО - УНСС   24.04.2012 at 7:49

  Мисля, че статията е доста тенденциозно и целенасочено поднесена, в доста пошъл „жълт“ стил…. Бивш студент съм на проф. Гочев, и макар че лично аз съм нямал отлични оценки при него (дори да си призная това ми бяха най-трудните изпити), за 2те години, през които ми е преподавал, мога да твърдя, че неговите предмети бяха най-интересните. В интерес на истината са единствените, от които помня нещо все още… 5-6 години по-късно.

  Съгласен съм напълно с коментарите на колегите по-горе, които го защитиха: въпреки, че наистина понякога отношението му е било по-тежко сравнено с безхаберието на много други преподаватели (които идваха да си „издекламират“ или просто прочетат лекцията от учебника), не мисля, че е някога преминавало границите на приличието, а от друга страна, контактът с него ме е научил на доста неща, в и извън областта, която преподава.

  Отговор
 12. Бивша възпитаничка на УНСС   16.05.2012 at 11:33

  Със сигурност има и измислици в тази статия. Едно е сигурно – Гочев наистина имаше саркастично чувство за хумор и е обиждал не един студент/една студентка, виждала съм това лично. Никой не е длъжен да търпи заяжданията му, само защото е преподавател. Това не е метод, с който да успее да накара студентите да учат и следователно е безсмислено да ги унижава.

  Отговор
 13. Бивш студент   31.05.2012 at 12:37

  Браво на студентките. Такива като т.нар. професор трябва да бъдат изправени пред съда. Този човек и в началото на 90-те години беше същият, но тогава имаше много страх в младите хора и никой не смееше да го посочи публично.

  Отговор
 14. Antonia   02.06.2012 at 0:03

  Не мисля, че в подобен казус в защита трябва да се обявяват мъже. Вие няма как да сте били жертва на подобен род сексуални нападки, при положение, че говорим за хетеросексуален мъж, така че няма как да го защитите. А добре се вгледайте в снимката и налудничавия поглед… Защо ли нито един от преподавателите ми в СУ не изглеждаше така. Както и доста други в УНСС, че това е човек с психични проблеми си личи много ясно, просто е успявал да ги овладява в някакви граници, но уви вече не може. Да му поставят диагнозата и да му изпишат лекарства и да си гледа спокойно старините, без да ужасява студентките.

  Отговор
 15. Пфу   29.06.2012 at 15:54

  Ама естествено ще дойдат „колегите“ да бранят Гочева чест. Че се ненацелуваха на задник и нямат и малкото останал гръбнак. Признавам си, че проблеми при него не съм имала , но и до ден днешен съжалявам, че съм ставала свидетел на безпочвено гаврене към студентки. Най-голяма слабост са му чужденките, тогава пада голямата „веселба“, вербалната атака трябва да ги докара до сълзи, иначе няма да е щастлив. Гочев е сред недосегаемите, прави каквото си иска и както си иска, за него правила и наредби НЕ важат. Никой не е длъжен да е унижаван по този начин, само защото господин Гочев се изявява като хванал Господ за брадата!

  Отговор
 16. GIRL   10.01.2013 at 18:45

  Първо – ако написаното е истина, не знам защо индивидите от мъжки пол защитават този индивид. Както някой преди мен писа – той не е хомосексуалист. Второ – дори, да са закачки, не е ЕТИЧНО! Все пак всичко трябва да е в границите на нормалното, не да са такива брутални намеци и подмятания. Там сме, за да учим, не за да ни закача някой такъв „професор“…..

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *