Ортакът на Бойко и шеф на “Ипон” Венцислав Иванов замесен в далавера с общински имоти!

Бойко Борисов

  43-годишният бизнесмен Венцислав Иванов ударно изкупува парцели от Банкя към центъра на София, установи журналистическа проверка.

Той е доверено лице на Бойко Борисов. Премиерът и приятелката му прехвърлят акции в свои фирми на Иванов преди няколко години. Той е и шеф на прословутата охранителна фирма „Ипон“, за която е публична тайна, че формално се води на подставени лица, но продължава да е на Бойко Борисов.

Иван Саздов

Точно той като кмет на София разписва на фирми на Иванов няколко скандални заменки на терени край бул. „Сливница“ по схемата кон за кокошка.

В края на 2006 година Венцислав Иванов вече е шеф на „Ипон„, както и на други фирми, които са били на Бойко Борисов. Тогава фирмата на Иванов „Монтенегро 1″ се сдобива с 1 декар апетитен парцел на бул. „Сливница“ заедно с общински строеж. В замяна фирмата дава на общината панелна гарсониера в Ботунец, показва справка в разпорежданията с общинска собственост. Бурната дейност на Венцислав Иванов с общински имоти продължава и след като Бойко Борисов става премиер, а на неговото място в кметството се настанява Йорданка Фандъкова. Кръгът около Бойко Борисов ударно заменя апетитни терени край ключови столични булеварди и в замяна на това предоставя съмнителни имоти в покрайнините.

Иван Саздов с Йорданка Фандъкова, облечен като рокер

Венцислав Иванов има интереси в много бизнес сфери, една от които е в производството на бетон и търговията със строителни материали. В едно от дружествата, където е собственик, съдружник му е друг приятел на премиера от Банкя – Иван Саздов, председател на тенис клуба в Банкя.

60-годишният бизнесмен е човекът, който запалва Бойко Борисов по тениса и е дългогодишен негов партньор на корта. Освен това двамата са стари приятели. Саздов е бил масажист на Тодор Живков, а Борисов -охрана на Тато, след като пада от власт. Саздов и семейството му също имат скандални заменки с общинска собственост, докато Борисов е кмет.

„По случайност“ Саздов е председател на инициативния комитет, който издига Бойко за кмет на София през 2005 година, а после е и шеф на предизборния щаб. След това приятелят Борисов се отблагодарява с апетитни терени, докато ръководи общината. Най-скандалното е, че по една от заменките дори бюджетът на София доплаща.

С решение 345 от 2006 година Столичният общински съвет прави една от най-неизгодните заменки по това време. Саздов, съпругата му Мария и дъщеря му Лазарина стават собственици на два парцела в Банкя.

На единия ще строят балнеолечебен комплекс, а на другия – спортна площадка. Първият е 5000 квадратни метра, а вторият – 4500. Независими експерти оценители, посочени от Саздов, слагат цена от 690 хиляди лева на терените.

Саздови дават насреща два имота, които не са в регулация и са в околностите на Банкя – единият е 3470 квадрата, а другият – 3100. Въпреки че са по-малки от апетитните, които са взели, оценителите им слагат цена от над 700 хиляди лева. Така Столичната община доплаща на Иван Саздов 40 хиляди лева, въпреки че терените, които е взел, са с над 2 хиляди квадрата повече, отколкото е дал.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Ортакът на Бойко и шеф на “Ипон” Венцислав Иванов замесен в далавера с общински имоти!"

  1. Кукерсон Спагонов   24.03.2013 at 11:31

    Ако Боко е член на БКП и милиционеро-пожарникар, който е пращан да „успокоява“ турците през 1988 да си заминават правилно за Турция, ако Иван Саздов – неговият наставник в кариерата , дето засмяно е лапнал като пръв селяндур дебела пура,е мачкал преди 10-ти ушаците и ..шаците на байо Тошо, а СЕГА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ, какъв е изводът??? Тъпият извод е, че сега – 20 и повече години по-късно – ни управляват плебеи с ниски чела, заменили ладата с майбах и цигарите „Стюарцеса“ с хавански пури от 3000 лв бройката! То , ако е само формална парвенющина, добре, но като се изправи Титанът на мисълта от Банкя в Брюксел да дава акъл на Европа или масажистът, облечен в рокерски одежди да предвожда волни мотористи на мотопоход, пак ще се изхиля. Но когато чалгамисленето сложи Философа на епохата д-р хонорис кауза Христо Стоичков да предвожда студентите на Алма Матер, гротеската става плътна и отчайващо жестока! Франсоа Рабле и Йордан Радичков мълчат засрамено, че техните герои бледнеят пред упоменатите Боко и Саздов. Кого ще запомни историята? Тези „аристократи“ на интелекта или простодушните избиратели, които гласуват за тях? Милите българи, те толкова искат да се видят в първата редица на манифестиращите ударници до Боко&Саздов, че като стадо тичат вкупом да пуснат бюлетината за тях. Защото гласувайки за Б&С, те си мислят, че тяхната мечта да управляват се е сбъднала. Да, така е, но наполвина. Наистина техните /на народа/ огледални образи ни управляват. С едно ма-а-а-алко уточнение. Парите на гласувалото мълчаливо мнозинство отиват в джобовете на избраните. И то в милиарди!!! А за хорицата остават квитанциите от платените данъци и ток.
    ПРОЛЕТАРИЙ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, кой ви е виновен?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *