Олигархът Младен Мутафчийски ошушкал „Слънчев бряг“ АД до дъно

Младен Мутафчийски

  Предишната силна фигура в „Слънчев бряг“ АД Младен Мутафчийски е не по-малко скандален от Златко Димитров – Сиренцето. Мъжът с папагаленоярки дрехи и диамантени обеци ошушкал „Слънчев бряг“ АД до дъно, като го оставил с 4180 лв. в наличност и с милиони дългове, сочи разследване. По негово време дружеството е подарявало държавни имоти. Пешеходни пътеки са се превръщали в пазари, обществени поръчки са печелени без конкурс и са сключвани договори в явен конфликт на интереси.

След като бившият оръжеен бос Мутафчийски позорно бе натирен от управата на най-големия български курорт, лъснаха жестоки факти как през годините „Слънчев бряг“ АД е източван. Добилата най-голяма популярност далавера бе свързана със сайта „Фрогнюз“, в който навремето съдружник бе самият Мутафчийски. През 2006 г. „Слънчев бряг“ АД сключва два последователни договора с маргиналния сайт. Първият – за 20 000 лв. месечно за срок от 3 години, а вторият – за 720 000 лв. Дружеството е трябвало да плати сумата на медията на Мутафчийски за рекламно обслужване на оглавявания от самия него юридически субект. Така на практика олигархът е платил на самия себе си и на съдружника си Огнян Стефанов близо 1 милион, за да се рекламира. Всичко това става с държавни пари. Разследването на далаверата бе заметено, защото Стефанов започна помиярска кампания по окалването на всички врагове на вътрешния министър Цветан Цветанов. В отплата за страстната му любов вицепремиерът го покри.

Станалите скандално популярни договори между Мутафчийски и съдружника му Огнян Стефанов за източване на средства към сайта „Фрогнюз“ са само малка част от злоупотребите на предишните ръководители на „Слънчев бряг“ АД.

Една от крупните сделки е продажбата на закрития базар и хипермаркет „Палма“ заедно с прилежащата към него земя на фирма „Рейнхам България“ ЕООД. Сделката се е осъществила чрез договор за продажба от Съвета на директорите с председател Младен Мутафчийски на 27.07.2009 г.

Сградата на хипермаркета е разположена върху площ от 1618 кв.м, като целият урегулиран имот е 3104 кв. метра. 827 000 лв са парите, които  е трябвало да бъдат заплатени .  За подобен имот на пъпа на Слънчев бряг тази цена е смешно ниска. Съвсем елементарна сметка показва, че 1 кв/м  от апетитното место е продаван за 266 лв. Ако сравним – цените на земите по онова време в околноста, ще видим, че те са варирали между 700 и 900 евро за квадратен метър. Според перфектно запознати фирмата купувач е  свързана тясно с Мотафчийски и е виден с просто око конфликт на интереси. Нейният управител е Орлин Милев. Той се оказва и шеф на общата фирма на Младен Мутафчийски и Асен Мичковски  „Рекорд трейдинг“ АД.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *