Общинарят Янко Станев разхождал Емел Етем с яхта

Янко Станев

  Янко Станев е задържан по сигнал, че ще купува гласове за кандидата от ГЕРБ Иван Портних, се разбра от източници във варненската полиция.

До ареста на доктора, каквато е професията на общинския съветник, се стигнало след настояване от София.

Изборите са стихията на Янко Станев от 20 години насам, защото има здрави като корабни въжета връзки с местни ромски лидери във Варна.

„Изборите във Варна се печелят от този, които има Янко Станев на своя страна, той е оператор по ромските махали.

Емел Етем

Беше син, после в ДПС, след това се заигра с ГЕРБ, но винаги се измъква сух от всяка ситуация“, описва го общински съветник от Варна, който го определя като силния човек край морето. Твърди, че малко хора подозират за влиянието му в политиката и бизнеса.

Миналата събота д-р Станев бе арестуван за 24 часа с полицейско разпореждане. Това действие на полицията е стопило гласовете за кандидата на ГЕРБ поне с 4-5 процента, категорични са запознати с местната политическа конфигурация.

Днес Янко Станев е общински съветник и отговоря за финасите. Избран е на миналите местни избори във Варна от листата на ДПС. Той е дългогодишен член на партията на Доган, но го изключиха оттам миналата година заради двойни игри с опонентите на ДПС. Близо 10 години Янко Станев е член на ДПС и близък приятел с Йордан Цонев и Емел Етем. Бившата министърка на извънредните ситуации и ексдепутат в 41-вото Народно събрание е една от близките дружки на Станев, спомнят си негови бивши съпартийци от Варна. Тя често му гостувала край морето. Янко лично й организирал богати софри в тузарски вили. Всъщност Емел Етем била връзката на Станев с Доган дълги години. Това определя и добрите резултати на ДПС във Варна в последните години.

Янко Станев возил Емел Етем в лъскав джип „Тойота“, с който двамата често са забелязвани на Морската гара. От там двамата се качвали на яхта, предимно нощем.

Отношенията на Янко Станев с ДПС се обтягат, когато докторът завил рязко към ГЕРБ, защото те подкрепили приятеля му Кирил Йорданов, който е дългогодишен кмет на града. Местни политици са категорични, че силният човек е бил Янко Станев и той е командвал общината. През миналата година Янко Станев е изхвърлен от ДПС и отношенията му с близкия приятел и богослов Йордан Цонев рязко охладняват. Точно него подозирал Янко Станев в сигнала, заради който престоя 24 часа в ареста по подозрение, че е организирал купуване на гласове.

„Каквито и нареждания да има от София, на местна почва нито прокуратурата, нито полицията могат да се опълчат на Станев. Той е капо ди тути капи тук“, завършва разказа си местен общинар, който не вярва правосъдието да застигне преминалия през СДС и ДПС, но приближен днес на ГЕРБ политик.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *