Нончо Воденичаров издъхнал след ухапване от змия?

Кметът на Раднево си замина без време. В града се шушука, че причината за смъртта му била укрита, за да не се стигне до тежки съдебни дела

  В края на май се навършват 4 години от мистериозната гибел на кмета на Раднево Нончо Воденичаров. Бившият каскадьор намери смъртта си на остров Карамоан до Филипините, докато участваше в заснемането на шоуто „Сървайвър“. Според официалната версия 53-годишният Нончо е бил покосен от масивен инфаркт. В Раднево обаче упорито се говори, че истината е друга. Според слуховете в миньорския град Воденичаров издъхнал след ухапване от силно отровна змия.

Защо обаче истината е потулена от продуцентите на шоуто? Радневци шушукат, че по този начин организаторите са се спасили от съдебен процес с тежки последствия, който роднините на Нончо е можело да заведат срещу „Сървайвър“. С инфаркта това нямало как да стане според договорите, подписвани с участниците.

Смъртта на Нончо Воденичаров потре-* се всички участници в „Сървайвър“

Най-вероятно Нончо е бил ухапан от морска змия, която местните наричат „цигало“. Гадината щъкала навсякъде из плитчините около брега, често излизала и на сушата. Отровата й пък е десет пъти по-силна, отколкото на кобрите. „Цигало“ има малка глава и дребни зъби, затова ухапването приличало на случайно убождане.

Според официалната версия сутринта във фаталния ден Нончо и останалите сървайвъри били прегледани, от медицинския екип на предаването. Всичко уж било наред. Около обяд след завършването на едната от игрите Воденичаров изведнъж се строполил на земята. Доктор Николай Нейков и филипинската му колежка Жаневиев Го в продължение на 15 минути се борят за живота му, но накрая са безсилни пред смъртта.

В Раднево и до днес се спори за истинската причина за смъртта на бившия кмет. Едни казват, че версията за инфаркта не е изключена, тъй като приживе Воденичаров не се отказвал от тютюна, алкохола и почерпките. Други обаче опонират, че кметът бил здрав като бик и вярват в историята за змията. В подкрепа на тази версия е и медицинската документация за прегледите, направени преди заминаването. Според докторите Нончо не е бил предразположен към инфаркт. Стойностите на кръвното му налягане преди заминаването за острова били в границите на нормалното -124/83.

Ако версията със змията е вярна, това означава, че резултатите от аутопсията на тялото му във филипинската столица Манила са били фалшифицирани. „Няма начин да не се открие наличие на токсини в организма“, разясни пред журналисти експерт от съдебната медицина.

Във Филипините подобно преправяне на документацията е напълно възможно. Страната е на едно от челните места в региона по високо ниво на корупцията във всички сфери. Колко му е на един доктор да изфабрикува инфаркта, питат в Раднево.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *