Новият Главен прокурор Венета Марковска – протеже на Маджо!

Младен Михалев-Маджо

  Венета Марковска, заради която България се набърка в серия от скандали в Европа, е протеже на подземния бос Младен Михалев-Маджо. Именно бившият шеф на премиера Бойко Борисов в силовата групировка СИК е настоявал Марковска да стане член на Конституционния съд, разкриха хора от най-близкия кръг на съдийката. По стар навик премиерът стриктно изпълнил нареждането на Михалев.

Марковска живяла до неотдавна на семейни начала с адвоката на Маджо Траян Марковски. От него даже има син Петър. В миналото двамата се залюбват, докато съдийката е женена за по-големия брат на Траян – Димо Марковски. Баткото, който също е юрист, тежко преживява двойното предателство.

Венета Марковска

Родената в плевенското село Подем съдийка обаче си е направила добре сметката. Впрочем едва ли редовите българи, които са свидетели на скандалите около Марковска, предполагат, че тази побеляла и наглед неугледна 61-годишна жена е била истинска фурия на младини. Нейни състуденти разказват, че Венчето постъпвала с мъжете като касапско куче с карантията пред местната бакалия. В спомените на съвипускниците си тя била момичето на всички. Голяма част от момчетата в курса й в Юридическия факултет са се забавлявали в нейната компания.

По едно време дори част от момчетата пипнали срамна болест, връщат се назад в годините състуденти на видната юристка.

Траян Марковски

Най-голямото любовно завоевание на изкусителката бил преподавателят по административно право Иван Дерменджиев. Покойният вече професор бил лудо влюбен в студентката си. Тя пък на висок глас а през смях разказвала: „Професора хич го няма в леглото. Преди да си легнем, изяжда по един шоколад „Крава“, ама пак засича!“.

Днес имиджа на Марковска са се заели да лъскат куп политици от всички цветове. Наред с Искра Фидосова, която действа служебно по линия на ГЕРБ, най-гласовито е кречетало на властта Яне Янев.

Аграрният „консерватор“ в политиката заигра в един Отбор с Фидоска, Цветан Цветанов и останалите и нарече опити за омаскаряване на държавата пред Европа разкритията за конфликт на интереси в биографията на Марковска. На кресливото Яне пригласят кръгове около най-мрачната фигура в БСП – Румен Петков, който е стар авер на съдийката, както и хора от тясното обкръжение на Ахмед Доган. Чрез близкия си приятел адвокат Румен Еленски, с когото имат общи имоти край Шабла, Марковска държи ключа не само към Сокола, но и към Владимира Янева и Веселин Пенгезов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *