Митьо Очите пак оглави подземния свят по Южното Черноморие!

Димитър Желязков - Митьо Очите

   Това, което мнозина предричаха в последните месеци, вече е факт – Митьо Очите агресивно се завърна в ъндърграунда. Несебърският Ал Капоне, който неотдавна излезе от пандиза, излежавайки присъдата си от 4 години за трафик на дрога, отново завладя наркобизнеса по Южното Черноморие.

За по-малко от месец Димитър Желязков успя да се разправи с „рехавата“ конкуренция и вече е едноличен господар на подземния свят в Бургас и региона. Пребити наркодилъри, подпалени автомобили на шанаджии и жестоки глоби за некоректни партньори – това е само малка част от дейността на гангстер №1 на Черноморието.

Последната засега жертва на Очите е 28-годишният му съгражданин Милен Станелов. Миналата седмица аудито на несебърлията бе изпепелено, а за никого в града не е тайна, че палежът е поръчан от Митьо Очите.

Мълви се, че запаленото ауди е последно предупреждение за дребния несебърски разбойник Милен Станелов, който е глобен с 50 000 лева от Димитър Желязков.

Глобата е за търговия с наркотици в близкото минало без “санкцията“ на Желязков. Несебърският Ал Капоне е наложил глоби в различен размер – между 10 и 50 хил. лева на поне десетина наркопласьори на средно ниво, а мутрите му до пребили профилактично няколко дребни бандити от най-ниския ешелон на уличната престъпност.

  От средата на февруари досега в Бургас и региона вече изгоряха десетина лимузини на стари познайници на полицията, до един занимаващи се с дрога и проституция. Терорът обаче не е насочен само към наркопласьори и сутеньори, а и към концесионери на плажни ивици, собственици на заведения, паркинги и хотелиери. Допреди Димитър Желязков да бъде осъден за търговия с дрога, неговите мутри събираха ежегоден рекет от дребния бизнес. Тогава дори файтонджиите в Несебър си плащаха по 20 лева на нощ такса „спокойствие“. Казват, че до 2006-а Митьо Очите прибирал на 2 милиона лева от рекет в края на лятото. Практиката хотелиери, ресторантьори, плажни концесионери и таксиджии да си плащат на мутрите не бе изкоренена дори и след като несебърското страшилище влезе в пандиза, но в интерес на истината бе силно ограничена. След излизането на Очите от затвора обаче мрачните спомени от минали години се завърнаха.

„Напрежението в региона рязко ескапира, откакто Очака е на свобода. Удвоихме нощните патрули в Бургас, Поморие, Несебър и Ямбол, поставихме под наблюдение и нощните заведения, но не можем да предвидим къде ще ударят хората на Митьо“, признават безсилието си от бургаската полиция.

Според мрачните прогнози в Несебър и в Слънчев бряг до месец-два палежите на автомобили ще бъдат заменени с умишлени изпепелявания и дори взривове на дискотеки и ресторанти. Според наш източник от ъндьрграунда Митьо Очите ще основава нова охранителна фирма, която да поеме охраната на най-оборотните заведения и плажни ивици по Южното Черноморие.

Официалният бизнес на Димитър Желязков, с който той ще доказва доходи пред НАП за в бъдеще, е ресторант в Несебър. Заведението ще бъде записано на името на майката на Митьо Очите – Станка, тъй като гангстерът няма официално сключен брак с приятелката си Антигона. В интервю за ежедневник Митьо се зарече, че ще се занимава със земеделски бизнес след освобождаването си. Това обаче явно не е така.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *