Методът, по който ДКЕВР смята добавката „зелена енергия“ буди въпросителни!

ДКЕВР

Малцина останаха в неведение за „работата на правителството“, след топовете разрязана лента на асфалтови отсечки, нови училищни крила и детски градини.

Сега наближават избори и е нужен нов лайтмотив на правителството.  Този път той ще е постигането на  енергийната ни независимост. Формулирана  от  министъра на икономиката Делян Добрев, точно когато се подписаха няколко енергийни договора – за техническо проучване на АЕЦ “Козлодуй”, протоколът за “Южен поток” и договор за търсене на нефт и газ в черноморския шелф с френската “Тотал”, испанската “Репсол” и австрийската OMV, все български компании, коментират хората.

Естествено ГЕРБ не пропуснаха да споменат, че тази енергийна независимост щяла да бъде вече факт, ако тройната коалиция и предишните правителства си бяха свършили работата като сегашното.

Семерджиев шефът на ДКЕВР

И зад помпозните приказки и биене в гърдите, незабелязано за хората се подмина изказаното от шефа на енергийния регулатор – ДКЕВР, Ангел Семерджиев, че зелената добавка към сметката за ток, заради която той поскъпна с 13 на сто от юли, май няма да стигне.

Остава да разберем кога ще вдигнат отново тока, чиято цена се определя само веднъж годишно – от 1 юли. Единствената застраховка, че няма да се вдигне наново еленергията  са  предстоящите избори, в които управляващите смятат да си извоюват още един мандат, а след това и нова цена на тока.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/4qZgkWf01sM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *