Мария Василева от ГЕРБ получи 501 квадрата на черноморието, като бедна селянка

Мария Василева

  С хубав имот на морския бряг се е уредила младата кметица на нашумялото черноморско село Лозенец Мария Василева, където напоследък почиват все повече баровци. Тя е получила отстъпено право на строеж върху 501 квадрата общинска земя край морския бряг. Великодушният жест е направен през август миналата година от кметството в Царево, показва справка в имотния регистър. Върху тази общинска земя Мария Василева има право да вдигне жилищна сграда.

Такова отстъпено право на строеж по закон се дава само на хора, които нямат къде да живеят и са картотекирани като крайно нуждаещи се. Гербаджийската активистка си има дом в Лозенец, обясняват местни хора. Те допълват, че той е точно до мястото, което й е подарено от общината.

Дамата се е записала да учи право след гурбета в Лондон

В Лозенец се гневят, че бащата на кметицата Мария Василева – Тянко, също се е облажил неотдавна с имот от общината. Бившият селски кмет Стоян Йовнов му продал парцел от около 270 кв.м на самия площад на Лозенец. Продажбата станала тихомълком, по приятелски, без търг и конкурс. Преди на същото място Тянко Василев правел кафене през лятото, като изваждал масички и столчета. Продажбата на площада подразнила цялото село но въпреки протестите земята си останала в ръцете на Тянко. След като дъщеря му станала кметица, той станал още по-нагъл, допълват източниците. Според тях бащата на Мария Василева вече се е разпрострял и извън частната си собственост, като наредил допълнителни масички на още по-голяма територия.

Мария Василева, преди да стане кадър на ГЕРБ, се препитавала, като продавала сладолед. Източниците допълват, че с това се изчерпва целият трудов стаж на младата кметица, която на всичко отгоре е и без висше образование. В официалната си визитка тя пише, че е живяла във Великобритания, а сега следва право в Нов български университет и посещава курсове в Колеж за международно сътрудничество и развитие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *