Корумпираният Димитър Аврамов прикрива тъмните сделки на Искра Фидосова

Димитър Аврамов

  Разследването срещу корумпирания депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов е в трета глуха, научихме от източници в прокуратурата. Той беше арестуван през юли, защото изнудвал зърнения бос от Кнежа Светослав Илчовски за 50 хиляди лева.

Корумпираният гербаджия си е вкъщи от няколко месеца и скоро няма изглед да се разходи из коридорите в храма на Темида, както бе прогнозирано преди време. Вече е ясно и защо това няма да стане. Съпартийци на Димитър Аврамов от ГЕРБ изказали опасения лично пред премиера, че ако продължи разследването срещу него, той ще пропее за корупционни схеми, с които се пълни черната каса на партията. Най-застрашена от информацията, с която разполага Аврамов, била Искра Фидосова, чието протеже е той.

Искра Фидосова

В последните месеци Аврамов дори бил в по-добра позиция от душманина си Цветан Цветанов, който е в тиха война и с покровителката му Фидосова.

Бившият депутат разполагал със сигурна информация, че бизнесменът, подал сигнал срещу него – Светослав Илчовски, е давал пари на ГЕРБ за последните няколко избори. Той бил в отлични отношения с депутата от Кнежа Пламен Тачев, който е състудент на премиера Бойко Борисов от пожарникарския факултет в Симеоново. Винаги в навечерието на избори двамата зачестявали срещите си. Като резултат от съвместната им дейност партия ГЕРБ вземала все повече гласове в плевенския регион, a зърненият бизнес на Илчовски бил субсидиран все по-щедро.

Аврамов бил безкрайно огорчен, че и приятелката му Искра Фидосова се е отдръпнала от него след скандала с подкупа, заради който беше арестуван. Според хора от Монтана, които го познават добре, той бил готов да преглътне обидата от публичното унижение, но не безвъзмездно. Според данъчни служители се очаква да му бъдат опростени 700 хиляди лева начет от данъчните.

Семейната фирма на гербаджията, която се занимава със селско стопанство и ферма за пилета, има да връща на държавата 700 хиляди лева ДДС без лихвите. В средата на 2011 г. данъчните проверили сделки на дружеството със зърно. Те се оказали фиктивни, за да се източи данъкът добавена стойност от бюджета. Вместо прокуратурата да започне разследване, му е съставен акт за крупната сума. Съпругата на Аврамов, която също е от ГЕРБ, започва обжалване в съда.

„Това дело рано или късно ще дойде в София, защото сега е на първа инстанция в провинцията. Тук съдът, който ще го гледа, отдавна е овладян от ГЕРБ. Председател е Георги Колев, зам.-шефка доскоро – друга фаворитка на Бойко Борисов – Венета Марковска. Със сигурност ще отсъдят в полза на фирмата на Аврамови и така няма да им се налага да връщат откраднатото ДДС. Като благодарност Аврамов ще си мълчи за корупционните схеми поне до изборите“ – разказва депутат от Северозападна България, който е наясно със случая.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *