Конституционния съдия на ГЕРБ Гроздан Илиев отърва Красьо Черния от затвора!

Гроздан Илиев

  Гроздан Илиев, предложен от ГЕРБ за конституционен съдия, е оправдал Красьо Черничкия за лъжесвидетелстване. Това е едно от последните дела, които той е гледал като председател на ВКС. Негови колеги разказват, че той често оправдавал подсъдимите поради липса на доказателства.

Илиев е магистрат във Върховния касационен съд и негов заместник-председател. Управляващите издигат неговата кандидатура след грандиозните скандали с Венета Марковска и Галя Гугушева, които се оттеглиха.

Красьо Черния

Красьо Черничкия беше даден на съд, защото излъгал пред прокуратурата, че не няма нищо общо магистрати, за които да е лобирал издигането им в съдебната система.

Оправдан е от районния и градския съд, а последната възможност да понесе отговорност бе при разглеждането на делото във ВКС. Там обаче председателят на състава Гроздан Илиев излиза с решение в края на миналата година, че той окончателно е невинен.

Друго дело, което Гроздан Илиев решава в полза на подсъдим, е това на Йордан Лечков за подкуп от 5 хиляди лева, разказват магистрати от Съдебната палата. Това обаче не е всичко. Илиев окончателно оневинява и братята Евгени и Емил Милеви, известни като „Крокодилите“. През 90-те те извършват серия от въооъжени гоабежи по магистралите, единият от тях дълго време се укрива в чужбина.

Гроздан Илиев е оправдал и вечния прокурорски свидетел Димитър Вучев – Демби за стрелбата по Илиян Варсанов заради разпределение на пазара на наркотици.

Запознати отбелязват, че това е една от най-големите му заслуги към управляващите, защото Демби отдавна е ползван за свидетел по знакови дела и тази оправдателна присъда е част от сделката с него да помага с лъжи по време на разследвания.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *