Комисия разследва как Жоро Главата е купил дюните, върху които е вдигнал хотела си – „Хевън“

Георги Славов - Жоро Главата

  Скандалът с продажбата на 29 декара в Несебър е напът да създаде огромни проблеми на , син на взривения в бос от СИК Стоил Славов, научихме от приближени източници.

Разследването на всички сделки със земя в морския град от 2003 г. насам, разпоредено от премиера Бойко Борисов, ще извади на бял свят и скандални нередности, съпътстващи построяването на хотел „Хевън“.

Помпозният хотел на Жоро Главата бе вдигнат през 2007 г. от наследника на Стоил Славов, като строежът на 6-етажната сграда стартира две лета по-рано.

Луксозният мутренски имот на Жоро Главата е само на 30 метра от морето, а за строежа му са използвани пясъци от разрушените дюни

Жители на Несебър и курортния комплекс Слънчев бряг са категорични, че хотелският комплекс е вдигнат върху част от дюна, като законът е не просто нарушен, а е погазен с мутренска наглост и безочие. Морският хотел на Жоро Главата е само ма 25-30 метра от брега въпреки действащите от десетилетие разпоредби, че строителство на сграда на по-малко от 100 метра от морето е изрично забранено. Засега е абсолютна мистерия по какъв начин детето на групировката СИК е съумяло да купи терена държавна собственост, при положение че в тази местност е имало дюни. Мълви се, че рамо ударил Митьо Очите.

„Природните пясъчни натрупвания бяха разрушени, а пясъкът – използван за строежа на хотел „Хевън“. Всички по веригата взеха рушвети – областни управители, общински съветници, архитекти и представители на ДНСК“, гневят се жителите на Несебър, които от години алармират за безобразието.

Мая Илиева е спокойна, че земята, върху която се издига „Дюн“, е собственост на покойния й мъж още от 1998 г. Въпреки това и тя е нарушител на закона, защото на терена няма право да се издига масивна постройка

Хотелът на Жоро Главата, както и друга мафиотска постройка – „Дюн“, собственост на Мая Илиева, оцеляха напук на заповедите за събаряне, издадени на два пъти от Дирекцията за национален строителен контрол от 2007 до 2009 г. През есента на 2009-а настоящият президент Росен Плевнелиев, който тогава бе министър на регионалното развитие и благоустройство, се зарече, че незаконните хотели, символ на мутренските групировки СИК и ВИС-2, ще бъдат съборени. Плевнелиев обясни, че това досега не се е случило заради факта, че собствениците на хотелите наемат скъпоплатени адвокати които протакат заповедите за събаряне с обжалвания.

Разпоредената ревизия на сделки със земи в защитени територии и върху плажни ивици от 2003 г. насам най-сетне може да поправи царящото беззаконие в Слънчев бряг и Несебър и да доведе до събарянето на хотелите „Дюн“ и „Хевън“. В най-лошия случай собствениците на комплексите Мая Илиева и Жоро Главата ще трябва да платят солено обезщетение на държавата за купената на занижени цени земя.

Мая Илиева

Запознати твърдят, че Мая Илиева може и да съумее да спаси хотела си, тъй като земята, върху която е построен „Дюн“ – пясъчна дюна в Слънчев бряг, е придобита от мъжа й Георги Илиев още през 1998 г. по време на управлението на Иван Костов.

Босът на ВИС-2 успял да си „оплете кошницата“ поне за покупката на плажната дюна, върху която преди 1989-а се- помещаваше ресторант „Дюни“.

„Главния купи ресторанта за 340 000 долара, след като се яви на търг, организиран от Министерството на търговията и туризма през май 1998 г“, спомнят си паметливи. При вдигането на хотела на Мая Илиева обаче е нарушен законът, който изрично забранява строеж на масивни постройки върху плажна ивица.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *