Кела издава факти за тъмното минало на Бойко Борисов! Виж тук:

Пламен Дишков - Кела

  Босът от силовата групировка СИК Пламен Дишков – Кела е избягал от България през 2002 година заради конфликт с тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов и верния му полицай Ботьо Ботев, който се провали с делото за Маргините, твърдят източници от Бургас. Кела са е страхувал да не бъде убит, както се случи по-късно с Димата Руснака, Стоил Славов и Бай Миле.

Кела и Борисов се познават още от края на 90-те, когато СИК е на върха в застраховането и търговията с петрол. Бившият борец Пламен Дишков е наместник на групировката по Южното Черноморие. Тогава е смятан за протеже на друг съдружник от СИК – взривения през 2004 година Стоил Славов, който движи петролния бизнес на групировката.

Бойко Борисов

„Кела знае много за Бойко и когато го оправдаят напълно, ще проговори. Тогава много факти ще излязат наяве.

Борисов и Ботьо Ботев са в основата на обвинението. Свидетели са бити, манипулирани са факти и това ще лъсне“, казва негов приятел от Бургас.

През ноември 2002 година е убит приятелят му Димитър Стаматов – Мастара, с когото напоследък имали търкания, а Кела е обвинен за покушението с показанията на извършителя, нает за хиляда лева.

В дните след убийството Кела изчезва. Наши източници от Бургас разказват, че преди да се покрие в чужбина, той е разбрал, че Борисов няма да му помогне да се измъкне от кашата. Твърди, че не е поръчвал убийството на Мастара и няма конфликти с Митьо Очите,

Ботьо Ботев

Година и половина преди убийството на Мастара взрив разкъсва двама от приятелите на Кела, а той е ранен. Адската машина е заложена в двора на бившата фабрика „Хемус“ в морския град. По случая има задържам и обвинен в умишлено убийство но по-късно той е освободен поради липса на доказателства.

Версията, че Мастара е поръчал взрива срещу хората на Кела, а после той го е убил, не издържа. По искане на адвокатите на Пламен Дишков двойното убийство отново ще се разследва от полицията.

След като бяга от страната, Кела е обвинен в убийството на Мастара, осъден е, но ВКС върна делото. Основният свидетел – физическият извършител Бойко Стоянов, признава за престъплението след 2 часа престой в ареста и разпит, воден от Ботьо Ботев. Точно затова и бившето ченге ще дава показания по новото дело, което ще се води срещу Кела за убийство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *