Защо Марин Райков забрави, че е бил член на БКП агент на разузнаването!

Марин Райков

  Служебният премиер Марин Райков е бил секретен сътрудник на комунистическото военно разузнаване PУMHO (може би най-интегрираната към СССР българска служба за сигурност), както и член на БКП до 1990 г. Първото го твърди със сериозни аргументи бившия посланик на България в Хърватска Велизар Енчев, свидетел на битието на Райков отпреди 1989 г. Второто стана ясно от публикация през седмицата на дипломата Геооги Готев.

Според Готев лично неговият баща, Горан Готев, е станал поръчител на Райков, когато встъпвал в редиците на партията, в онези времена членството в БКП никак не беше лесна работа, а само представители на голямото „добрутро“ можеха да се похвалят, че поръчители са им членове на висшата партийна номенклатура.

Само тези два факта и съпоставянето им с развитието на Марин Райков след 10 ноември 1989 г. са прекрасно доказателство за измамата която свикнахме да наричаме преход и срещу която уж протестираха някакви хора, но май протестът им позамря.

Изборът на Марин Райков за служебен премиер е абсолютна гавра с всички, които гласуваха срещу комунизма през последните 23 години. Още по-голяма гавра е, че той бе промотиран и пробутай от уж десни политици като Иван Костов, Бойко Борисов и Росен Плевнелиев.

Марин Райков е събирателен образ на политическата мимикрия и трансформацията на стария режим в новите условия. Не просто оцеляването на старото, а господството му над всичко, което можеше да се появи като алтернатива. Ако след промените Райков си бе останал комунист, както направиха редица честни и почтени хора, нямаше да има проблем.

Проблемът е, че той е един от стотиците хиляди кариеристи, които обърнаха палачинката заради голата си амбиция и собствената си жажда за власт и богатство. Те не са преживели никаква еволюция на възгледите, защото никога не са имали възгледи. И в БКП са влизали заради кариерата, а не заради идеята. Това провали българския преход – нагон за власт и алчност за пари без никакви принципи, убеждения, каузи и идеали.

На всичкото отгоре Райков е от посредствения сив ешелон от анонимни и безгръбначни чиновници и от сто километра му личи, че е кукла на конци. Параван, зад който старите хиени да си изиграят на спокойствие играта, прекъсната по досаден начин от някакви протести.

Смешно е да се твърди, че този човек, който се е подлагал на няколко режима и е слугувал на поне четири партии досега, ще взема самостоятелни решения и може в този критичен за България момент да бъде един от националните лидери. Наивно е да се мисли, че той ще организира честни избори, а направо е глупаво да си въобразяваме, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов все още не са на власт.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Марин Райков ,премиер,комунистическото военно разузнаване,PУMHO,Георги Готев,Горан Готев,БКП,гавра,Бойко Борисов ,комунист,кариерата,протести,власт

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Защо Марин Райков забрави, че е бил член на БКП агент на разузнаването!"

  1. Жоро   26.03.2013 at 11:25

    stiga manipulacii i dolni bokluci, pak ni narediha, samo kato go chuh kak uklonchiwo i mayno otgowariashe na waprosite na konferenciite dosega , mi stana iasno che e predstwaitelno lice na GERB, ..nisto losho, no nali triabwashe da sme indiferentni, nezawisimi, a ne mijaturki na konci

    Отговор
  2. екир   29.04.2013 at 23:40

    Защо е забравил? Ами защото не е бил, брей ,че глупави журналисти…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *