Запорираха фирмата на автора на „Четвърта власт“ Найо Тицин

Найо Тицин
Найо Тицин

  Националната агенция за приходите запорира консултантската компания на Найо Тицин „Бон Тон“. Във фирмения регистър на ДАКСИ Найо – Тицин Атанасов Нейков, както е цялото име на общественика, е записано, че протежето на Иван Костов няма право да извършва търговска дейност.

НАП е „закопчала“ бившия журналист на 19 юни тази година с подписа на съдия-изпълнител. Преди това фирмата на едно от знаковите лица на протестите срещу управлението на Пламен Орешарски се е занимавала с реклама, връзки с обществеността и предоставяне на консултантски услуги. Размерът на запора е 1095 лв. с главница ведно със законната лихва от 6520 лв., считано към 19.06.2013 г, такси и разноски. Сметката показва, че журналистът дължи на държавата над 7000 лв. Тицин е санкциониран по чл. 203, ал. 8 за запор върху дял от търговско дружество.

Найо Тицин Любопитното е, че скандалният протестиращ, който прилапа 2,2 милиона лева за изработването на БНТ сериала „Четвърта власт“, бе пиар и на Държавна агенция „Архиви“. Във социалната мрежа бе изтипосан неговия договор от февруари месец тази година. По документа, като физическо лице, Найо е прибирал по 5300 лева. Смайващо е, че именно пиарът на Иван Костов и ДСБ, който обикаля от няколко месеца по софийските улици, е поел ангажимента за „кастинга и подбирането на държавни служители, които да участват в различни видове телевизионни и публични прояви“. Найо е правил и репортажи от медийните изяви на бившите шефове на Държавна агенция „Архиви“.

На Тицин, според публикации в информационните сайтове явно са му слабост местни и държавните институции, финансиращи неговото творчество. Негови фирми са получавали пари от Столична община и фондация „Отворено общество“, както вече бе писано в пресата.

Не е тайна за никого, че смятаният за протеже на Костов Тицин е сред хората, които отговаряха за предизборните му концерти, и дълго време харчеше пари от партийната субсидия на Командира.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *