Емигрант засне Братя Галеви да се припичат на слънце в ЮАР

Братя Галеви

  Край на мистерията и догадките! Братя Галеви, които направиха смешна цяла България, изчезвайки ден преди да влязат в затвора, си карат кефа в ЮАР. Сензационна папарашка снимка на единия от тандема – Ангел Христов, направена на 11 август на плаж в ЮАР, от наш емигрант разкрива къде се намират те сега. Той видял с очите си дупнишкото страшилище да се припича на един от най-баровските частни плажове.

Геле бил в компанията на още двама души, най-вероятно сърби. Другият от тандема – Пламен Галев, не бил с него. Докато се припичал на плажа, Ангел Христов провел няколко телефонни разговора по мобилен телефон. Малко по-късно се изнесъл от плажа с мощен джип „Рейндж Роувър“.

Дупнишките феодали са били засечени от наши сънародници в Кейптаун още няколко пъти. Според наш сигурен източник, скандалните бизнесмени гостували на съгражданката си Веска Меджидиева и дори били настанени в нейното имение, докато си стъпят на краката и се ориентират в атмосферата и порядките в южноафриканската република.

Скандалната бизнес дама била първа дружка с Емилия – съпругата на Пламен, която от няколко лета живее в Лондон, в квартала на богатите „Саут Кенсингтън“. Двете с Меджидиева се познавали почти от деца, споделяли са доста неща и редовно се чували по телефона, за да си честитят семейните празници.

Именно чрез половинката си силовакът успял да влезе под кожата на оправната Веска и да получи покровителството й на Черния континент. От своя страна Еми била доволна, че Галев е обезпечил децата й не само с месечна издръжка от 10 000 паунда, но и с дом, намиращ се на миля и половина от замъка на кралските особи Уилям и Катрин Мидълтън.

Говори се, че тузарското жилище било част от сделката – той да я остави да си живее живота, а тя да престане да го търси и тормози за „глупости“ от рода на „къде си“, „с кого си“.

Веднага след изчезването на Галеви в Дупница понесе мълвата, че тандемът е пуснал котва в ЮАР. Това вече е официално потвърдено. В дома на Веска Меджидиева нищо не им липсвало, дори имали възможност да спортуват в самостоятелна фитнес зала.

„Няма власт, която може да екстрадира баретите обратно в родината, където да излежат присъдата си. Причината е, че не съществува такава правна спогодба между двете държави“, разтягат историята запознати със съдебните им дела.

Галеви са напуснали Европа заради мащабна международна акция на Европол срещу мрежата за пласмент на амфетамини. Братлетата са се страхували, че разплитането на международния картел ще изкара бизнеса и доходите им на светло. Голяма част от богатството им стояло на Сейшелските и Вирджинските острови, където имали офшорки. Синтетичната дрога пристигала у нас чрез луксозни автомобили, сред които имало и бентлита.

След като си свършвали работата возилата били оставяни за продажба в автокъщите край Дупница. После чрез нелегална мрежа изпращали дрогата през Турция за Южна Африка, където братлетата отдавна имали стари връзки с големи наркокартели.

Пратките били препакетирани и претоварвани край дома им в село Ресилово, който местните наричали бункеро, заради приликата му с бомбоубежищата на албанския червен диктатор Енвер ходжа. Хеликоптери често кацали край зелената ливада на дома. Довереници ги пълнели с кашони, а мъже с качулки и автомати тихо охранявали акцията.

Научи и как Галеви са напуснали страната. Според наш отлично информиран източник това станало часове след произнасяне на присъдата им. Мутрите са преминали границата с Гърция, качени в микробус със солунска регистрация. Никой не им е взел документите за проверка. От Солун Галеви са се измъкнали с яхта, която за по-малко от седмица ги е превозила в ЮАР. Според наши източници те са носели сериозна сума със себе си.

Оправната и гостоприемна Веска Меджидиева в ЮАР. Именно при нея отседнали в началото братя Галеви

В ЮАР ги поела оправната Веска Меджидиева. Тя дори съдействала на престъпния тандем да получат по най-бърз начин нови документи за самоличност.

Пламен Галев обожавал Веска и дори се възхищавал на умението й, с което преди няколко петилетки преметна властите у нас и пусна котва в ЮАР. Любимката на Жан-Виденовия кръг „Орион“ бе осъдена на 7 години затвор за незаконно присвояване на 5 милиона долара от Българска промишлена и земеделска банка. Тя обаче така и не изтърпя наказанието си.

Без да се сбогува с родителите си, икономистката напусна страната, а близките й научили от телевизията, че е на топло и слънчево място с любовника си Румен Спасов, който впоследствие стана неин съпруг. От далечен Кейптаун тя продължава да направлява бизнеса си в България.

В обширното й имение редовно, гостуват нашенци от политическия и артистичния елит. Вдовицата на Владимир Грашнов Лора Виденлиева често обгрижва с внимание Меджидиева. Богаташките предпочитали да губят време в разговори по женски. Веска била известна с големия персонал, който се грижел за африканския й дом. Чистачките били с изключително фини обноски, говорели няколко езика и никога не повишавали тон.

За блюдата на масата се грижел екип от професионални готвачи, като сред тях имало майстори на кулинарията от Франция и Италия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *