Дупнишките гангстери братя Галеви се изпариха заедно със съпруги, деца и любовници

Братя Галеви

  Дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов са напуснали Бъл­гария още преди седмица, за да не излежат дори ми­нималните присъди, които им даде Върховният каса­ционен съд.

 Този слух се понесе из Дупница в сряда по обяд, когато бившите барети бяха обявени за общодър­жавно издирване, след като не можаха да бъдат открити от съдебните вла­сти, за да бъдат въдворени в затворническото обще­житие в село Самораново.

 Според източник още преди по­ловин година Галеви си издействали фалшиви пас­порти, с които са напусна­ли България през Гърция. Тескеретата са уредени от пловдивчанин на име Киро Плъха който е известен като ди­пломат №1 на мафията“. От години Киро Плъха се е специализирал в издава­нето на всякакви докумен­ти, чрез които гангстери успешно преминават през границата. Лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки и тескерета и визи за няколко чужди държави – това е „портфолиото“ с услуги за гангстери, предлагани от Киро Плъха.

 Братя Галеви получиха забрана да напускат Бъл­гария миналото лято зара­ди публикация, че са забягнали за Гърция. Стана ясно също, че рекетьорите ще излежават присъдите си в затворническо общежитие в село Самораново, което е само на километър от ба­зата на бандитите в село Ресилово.

Юлия, любовницата на Пламен Галев

  Властелините на Дупни­ца Пламен Галев и Ангел Христов трябва да лежат съответно 4 и 5 години в затворническото общежи­тие като признати за тар-тори на рекетьорска бри­гада, владееща Града на барикадите, но заради об­стоятелството, че пандизът е с лек режим и позволява работа зад решетките, Га­леви не би трябвало да лежат повече от 2 години.

 Заради това малцина все още могат да повярват, че някогашните барети са се укрили в ЮАР. Късно в сря­да дори МВР шефът Цветан Цветанов коментира, че не вярва Пламен Галев и Ан­гел Христов да са напусна­ли България. Вътрешният министър изрази предпо­ложение, че гангстерите ще се предадат добровол­но в МВР, за да бъдат пратени в затвора.

 Случайно или не, но само преди около месец България е напуснала съпругата на Ангел Христов заедно с двете им деца. Семейството на Пламен Галев – жена му Емилия и двете й деца, пък от 3-4 години насам живеят в Лондон. Само преди година на Галев му се роди и трето момичен­це, след като любовницата му Юлияна го дари с дете. В Дупница коментираха, че от около седмица не са виждали в града дори и любовницата на брат Галев – дали пък той не е забяг­нал с нея и с детето си?

 Вестта за бягството на братя Галеви не очарова кой знае колко Дупница, повечето от жертвите на гангстерите дори не поже­лаха да коментират осъ­дителните им присъди. Преди няколко месеца – в средата на декември, най-неочаквано  жерт­вите на главорезите, сред които и таксиме­тровият шофьор Пла­мен Миланов, поис­каха от магистратите да оправдаят Галеви, като не скриха, че са подложени на солиден натиск и че ако екскомандосите бъдат вкарани в затвора, ще последва жес­токо отмъщение към тях.

Пламен Галев

  „Живея под постоянен страх, заплашват ме от името на Галеви. Казали на майка ми, че ще й отрежат главата, ако дори един чо­век от бандата на офицери­те бъде осъден ефективно. Затова е по-добре Галеви да останат на свобода, но с условна присъда, ко­ято да бъде минимум от 10 години, и това да бъде една своеобразна защи­та над нас, че ако нещо ни се случи, ще отговарят те. Това беше дело, което поведе държавата срещу една организирана прес­тъпна група, но държава­та по никакъв начин не се грижи за нас, които има­хме смелостта да кажем истината. Присъдената ми сума от 5000 лева обезще­тение е една подигравка за мене, за останалите потърпевши няма почти никакви средства като обезщетение. На фона на факта, че са ми отнели 200 000 лева, това наис­тина е една смешна сума“, коментира преди време Пламен Миланов.

 Все пак в затвора ще ле­жат гардовете на гангсте­рите – Апостол Чакалов – Тоци, Владимир Ангелов – Стъклето, Георги Блатски и Георги Градевски -Конана. Петимата основ­ни събирачи на рекета на дупнишките феодали са получили ефективни при­съди в размер между 3 и 5 години. Според магист­ратите, които в момента са заети да пишат мотивите за присъдите на органи­зираната банда за рекет, нямало преки доказател­ства, че Тоци,  Стъклето, Блатски и Конана са съби­рали рекет в качеството си на служители на Галеви.

 

Пак колят и бесят в Дупница

Златомир Иванов – Златко Баретата

  В Дупница пък усилено се мъл­ви, че екскомандосите отново са се превърнали в незаобиколим фактор и реално взимат важни­те решения в града. Индикация за това е, че новият кмет Методи Чимев не е посмял да уволни главния счетоводител на общи­ната Иванка Терзийска, въпреки че тя нашумя като „лична касиерка на Галеви“ по време на уп­равлението на бившия кмет Атанас Янев. Оказа се, че с подписа на Терзийска общинската хазна е олекнала с близо 20 милиона лева, които са били отпускани на строителни фирми на Галеви за бутафорни строежи и ремонти.

 

Златко Баретата също духнал?

 Бягството на братя Галеви породи слуха, че неот­давна от България е духнал мафиотският бос Златко Баретата. Само преди 4 ме­сеца Златомир Иванов бе осъден на 8 години затвор като тартор на наркокартела „фирмата“, а веднага след присъдата си бившият командос започна ударно да закрива фирмите си. Според мълвата, коя­то се носи в подземния свят, преди около ме­сец Златомир Иванов получил разрешение от тричленен състав на Софийски градски съд да замине за Германия, за да си направи опера­ция.

 До момента информацията, че Баретата е отпрашил за немско не бе опро­вергана от прокуратурата, но и не бе отре­чена. Докато съдебният процес срещу Златомир Иванов течеше, бившият командос на няколко пъти получи отказ от магист­ратите да пътува зад грани­ца, а мотивът на съдиите бе, че има опасност гангстерът да се укрие.

 Любопитен детайл е, че Златомир Иванов – Баретата е бил обучаван за командос в СОБТ от Пламен Галев и се е числял към отряда на дупнишкия феодал във Вра­ня. Баретата бе отстранен от СОБТ след престрелка в центъра на София, при която убит падна Веско Въртийски – Патичето.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *