Директорът на ГДБОП Станимир Флоров на купон, на траурния ден по повод кончината на патриарх Максим

Станимир Флоров

  Шефове от МВР, известни като приятелско-професионален кръг „Щангата“, си спретнали запой в Симеоново в деня на национален траур по повод смъртта на патриарх Максим, разкриха възмутени техни подчинени. Денят на национален траур съвпадна с професионалния празник на българската полиция, който се отбелязва на 8 ноември.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Ангел Антонов набързо претупал официалната част, която и без това била съвсем скромна, заради кончината на патриарха. Веднага след това той се оттеглил заедно с шефа на ГДБОП Станимир Флоров и началника на Окръжната дирекция на МВР в Софийска област Николай Николов. Групичката си направила малък пир в района на Главна дирекция „Национална полиция“. Тя се намира недалеч от Школата на МВР в Симеоново.

Патриарх Максим

Ангел Антонов и Николай Николов са известни в МВР като гръбнака на приятелско-професионалния кръг „Щангата“. Наричат ги така заради Николай Николов, който бил щангист на младини и оттогава се сдобил с този прякор. Николай Николов е от този род началници в МВР, които са се сдобили с дипломи за висше образование в някогашния спортен институт ВИФ, сега НСА. При това Николов е състудент не с кого да е, а със самия министър Цветанов.

Оттогава датира и дружбата между двамата. Приятелско-професионалният кръг „Щангата“ е съставен от хора, лично предани на вътрешния министър и на Станимир Флоров.

Компанията се събира поне един път седмично и решава назначения и уволнения в МВР. Любимите им места, в които кадруват, са в кабинета на Ангел Антонов в Симеоново и в гранд хотел „Витоша“ в Студентския град, който е на бизнесмена Мирослав Печев – Лавацата, някогашен ръководител в ЦК на ДКМС.

Достоверни източници подчертават, че в деня на национален траур Станимир Флоров бил специален гост на запоя на кръга „Щангата“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *