Депутатите си искат нови автомобили!

Народно събрание

Последното актуално обявление за обществена поръчка на  Народното събрание гласи, че депутатите искат да си закупят нови 85 превозни средства.

Разбивката е следната: 75 леки автомобила, 5 микробуса и 5 лекотоварни автомобила. Заделената за целта сума е  4,35 милиона лева без ДДС, т.е. общо над 5 милиона лева с ДДС. Погледнато реално с тази си обява, Парламентът дава заявка, че иска да си обнови почти основно целия  автопарк. До тук добре, но обосновката на народните избраници за това е малко странна. Особено имайки предвид, че се харчи народна пара по време на криза! Основният мотив на слугите на народа е, че  видите ли била възникнала необходимост от подмяна на остарелия автопарк. Това

Полупразната зала на Парламента!

според запознати, не може да се вземе за обосновка. Вървейки по примера на Дянков, добрата счетоводна обосновка би следвало да даде отговор на въпроса защо се подменя автомобилният парк чрез числа? Като се сметнат евентуалните икономии на разходи за ремонти и поддръжка, така може и да се определи реалният брой на автомобилите, които би следвало да се сменят. А навлизайки по навътре в проблема може да попитаме, аджеба, как всъщност е решено, че народните избранници имат нужда точно от 85 МПС-та? Не може ли да са по-малко или дори въобще да няма такива? В някои напреднали страни, често сочени ни за пример, парламентите дават служебни коли само на шефовете и лидерите на партиите, а другите депутати ползват личните си автомобили или обществен транспорт, естествено с осребряване на разходите!

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Депутатите си искат нови автомобили!"

  1. Гутьо Симеонов Гутев   20.09.2012 at 8:59

    Има ли място за коментар?Когато три години не са мръднали пенсиите.Когато от недояждане и невъзможност да се лекуват ежедневно умират хора.И т.н. и т. н.Не зная как да нарека решението да се изхарчат 5 мил. лева на данъкоплатците за нови коли на депутатите.На парламента не са необходими повече от 10 леки коли.С персонална кола може да разполага само председателя на парламента.Зам.председателите и всички депутати може да ползват служебни коли по заявка.И то само по служба.Преди време премиера Бойко Борисов прикани депутатите да слезят от служебните автомоббили и се качат на градския транспорт.Да сте видяли депутати в трамваите,тролеите и автобусите?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *