Големия Маргин е неоткриваем от месец

Красимир Маринов - Големия Маргин

  Красимир Маринов – Големия Маргин е изчезнал. От близо месец никой, включително и най-близките му хора, не знаят къде се намира босът на СИК, разбра се от източници от ъндърграунд средите. Негови дългогодишни приятели също не могат да го намерят, споделиха самите те.

Маринов е напуснал палата си в баровския столичен квартал „Симеоново“ и според близките му е много вероятно босът на СИК да е поел по стъпките на брат си Николай, както и на братята Галеви. Малкият Маргин се изпари от България в първите януарски дни на 2010 г. буквално часове преди да бъде арестуван за убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков.

Чрез свои хора, заемащи високи позиции в МВР, Николай получил изпреварваща информация какво му се готви и избягал в Испания, където се крие и до ден днешен. Същото се случи и с дупнишките феодали, за които също има информация, че си живеят спокойно в Марбея, където е средището на родния ъндърграунд в Испания.

Жабата и Джуката бяха арестувани от спецполицаи преди две седмици. За да отърват кожата, те се навили да свидетелстват срещу Големия Маргин

Според източници, ситуацията около изчезването на Красимир Маринов е идентична. Мартина е потънал вдън земя точно ден след като беше арестуван отговорникът по препирането на голяма част от парите му Евелин Банев-Брендо.

Интригата става още по заплетена поради факта, че Малкия Маргин и Брендо са имали среща в иберийската държава дни преди спецполицаи да арестуват Банев на пътя до Созопол. Това разкри пръв столичен всекидневник още преди няколко седмици.

В Испания двамата са обсъждали нов кокаинов канал. Рандевуто е документирано и от агенти на американската служба за борба с наркотиците ДЕА. Николай поискал Брендо да му осигури контактите с Бразилия и Колумбия, а той щял да поеме организацията по разработването на новия кокаинов канал. Готов бил да се включи в големия бизнес и да осигури трафика дори на над тон кокаин.

Маргина е решил да рискува, понеже не желаел да продължава все да иска пари от по-големия си брат, а разходиме в чужбина били огромни. Даже смятал след време той да бъде босът на трафика с кокаин.

Големият Маргин бил информиран за срещата още преди заминаването на Брендо за Испания. Той бил готов да подпомага дейноста в България с каквото има възможност, но не желаел да бъде главно действащо лице. След ареста на Банев и шума, който се вдигна, Красимир Маринов обаче е сметнал за по-сигурно да напусне временно пределите на страната. Отделно е получил информация от свой източник, че следващото голямо име на закопчан мафиот след Алексей Петров, Тони Хамстера и Брендо, ще бъде именно той.

Маргина е офейкал от страната по класическата схема с фалшив паспорт, тъй като няма официална забрана да пътува.

Той е собственик на редица недвижими имоти извън страната, сред които баровски апартаменти и къщи в Гърция и Испания. Ченгета обаче смятат, че би било прекалено наивно да отиде на адреси, на които може да бъде открит лесно, и е избрал някоя по-сигурна дестинация от Марбея за начало.

Че е готвен арест на Красимир Маринов, потвърдиха и спецполицаи. Антимафиоти работят по продължение на акцията „Кокаинови крале“. По време на новия екшън ще бъде ударена мастита фигура, която е над Брендо. Доказателства в тази посока са ни били предоставени и от партньорски чуждестранни служби.

Подземният бос беше оправдан през февруари тази година по обвинението в поръчителство на три убийства – на ген. Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора. С това обаче не се свършиха неприятностите му с правосъдието. Срещу него е заведено и още едно дело. Според прокуратурата той е шеф на престъпна група, която се е занимавала с трафик и разпространение на наркотици. Към същото дело едно ниво под Маргина е посочен циганският бос Стефан Бонев-Сако. Преди два месеца бе разкрито, че тактиката на прокуратурата ще бъде, да се направи ключова рокада на върха на обвинението. Начело на престъпната организация ще бъде поставен Сако вместо Маргина. Няколко големи играчи от наркомафията са обещали пред обвинителите, че ако бъде извършена тази рокада, ще станат явни или защитени свидетели.

Тяхното условие обаче било да говорят само и единствено срещу Сако, без да закачат Красимир Маринов. Стефан Бонев знае за тези планове и дал сигнали, че е готов на сделка да проговори срещу Маргина но ако му се гарантира свобода и нова самоличност в чужбина. Източници от съдебната система разкриха, че планът вече е задействан и точно поради тази причина в края на миналия месец ГДБОП арестува едно от емблематичните имена в столичното наркоразпространение Виктор Боцев-Джуката заедно с още 5 негови авери.

Бандата е наблюдавана в течение на четири месеца, през които на различни етапи спецполицаите са иззели общо 1,150 кг амфетамин, 60 г марихуана, 60 г метамфетамин и 50 г хероин.

„За Виктор и брат му Габриел Боцев идеята да свидетелстват срещу Красимир Маринов не е чужда. Разбира се, имат определени условия да се случи това“, каза и магистрат от Софийска градска прокуратура, пожелал анонимност.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *