Гласи се страшна далавера – ЦСКА фалират за да се отърват от дълговете

Гриша Ганчев

  Безумна идея назрява по високите етажи в ЦСКА. Босовете Митьо Гърнето и Иво Праховеца обсъждат вариант да фалират клуба! Целта е по този начин да отпаднат дълговете, натрупани в последните години, и да се почне на чисто.

Гърнетата се вдъхновили от този номер, който навремето беше скроен в Италия от „Наполи“ и „Фиорентина“. Двата клуба бяха фалирани и дълговете им останаха неплатени. На тяхно място бяха създадени нови отбори със същите имена, които се върнаха за няколко сезона в Серия А.

Пернишките тарикати обаче измислили още по-хитър номер – да вземат лиценза на друг отбор в „А“ група, вместо да почват от „В“ групите. Най-вероятно това ще е „Литекс“, чийто шеф Гриша Ганчев вече е ортак с Гърнетата.

Димитър Борисов - Гърнето врял и кипял във всевъзможни схеми, е открил нов начин да врътне държавата

Планът бил „Литекс да се прекръсти на ЦСКА, да облече червените екипи и да си курдиса емблемата на 31-кратните шампиони. Новият отбор ще бъде преместен да играе от Ловеч на „Българска армия“ и готово!

Гърнетата планирали фалита на ЦСКА и обединението с „Литекс“ за следващата година. Имало вариант да го направят още това лято, но в такъв случай участието в Лига Европа отива по дяволите.

Затова предпочели да изчакат, като вземат на свой ред водещите играчи от „Литекс“ в ЦСКА.

До крайната мярка с фалита можело да не се стигне, само ако се намери купувач за ЦСКА. Засега обаче нямало мераклии, тъй като клубът виси с огромни дългове.

Само към „Титан“ има да се плащат повече от 10 милиона лева. Други 2,7 млн. пък са теглени като банков заем миналата година за покриване на стари задължения на ЦСКА и собственика му „Титан Спорт“.

Тази пролет Гърнетата успели да вземат лиценз за Европа с триста зора – къде със заеми, къде с отсрочване на дългове. За следващата година обаче били категорични, че не могат да се оправят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Гласи се страшна далавера – ЦСКА фалират за да се отърват от дълговете"

  1. славчо   13.06.2012 at 16:04

    Е ДОБРЕ Е ЧЕ Е ЦСКА ТА ЖЕНАТА ДА СПЕЧЕЛИ НЯКОЙ ЛЕВ ОТ СЪЧИНЕНИЯТА СИ

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *