ГЕРБ спряха да плащат на строителите на метрото и магистралата!

Монтажи ЕАД – работниците са отчаяни и гладни

Голямата гордост на това правителство са магистралите и метрото, но се оказва, че работниците не вземат заплати. Скандалното е, че държавното “Монтажи” ЕАД си е получило заработката, но босовете му не искат да плащат на работниците.

Фирма ЕАД “Монтажи” в момента прави всички големи обекти, като втория метродиаметър в София и отсечки от магистрала “Тракия”. Няма лошо, но нейният филиал в Перник, вече четвърти месец не изплаща заплатата на работниците си и  те живеят без никакви доходи.

Както отговориха на наше запитване от министерството на финансите, предприятието си е взело всички средства за работата по втория метродиаметър – 300 000 лева, а за  работата по магистрала “Тракия” още не са взели всичките пари, но са получили половината.

Напрежение в Монтажи ЕАД

Това означава, че пари за заплати има, но от ръководството нямат желание да плащат на хората заплатите. Работниците от Перник дори се видели принудени да изпратят зов за помощ до Президента, Председателя на Народното събрание и до Министър-председателя. Като служителите на фирмата, заплашват, че ще организират и протестна акция, ако не им помогнат.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/5AdkJgdhcjo

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "ГЕРБ спряха да плащат на строителите на метрото и магистралата!"

 1. Cvetanka   25.08.2012 at 12:23

  Пак ли парите отиват в джоба на човека и на човека на човека?

  Отговор
 2. LPanov   25.08.2012 at 15:42

  Ало , соколов . комунистче долно ,от написаното от теб , на всички става ясно че собственика на фирмата , а не ГЕРБ не изплащат заплати на работниците си . А докато има кой да работи месеци наред без пари , ще има и работодатели които да не плащат .

  Отговор
 3. Umwana uteta   26.08.2012 at 8:58

  Много груб коментар на господина над мен ! Прочетете вниматено, фирмата е 100% държавна, а кой ни управлява? ГЕРБ – ето кой не плаща? А това, че докато имало кой да работи без пари, ще има и такива, които плащат е връх на елементартното първосигнално мислене.

  Отговор
 4. Kalina   26.08.2012 at 9:34

  Аз съм от СДС още от самото му създаване. Но такова чудо като правителството на Симеон Сакскобурготски и последвалите от него правителство на Бойко Борисов няма никъде по света и то е зло, където и да отиде. Те не правят аблсолютно нищо като паразит само се разкарват насам натам без да имат и ни най- малка идея. До като те вегетират с милиардите изкарани с кървава пот от хората и мизерия. Много хора умряха от безизходица, от липса на каквато и да е грижа. До колкото, че някой работел без да му се плаща то пак е от чудо с надеждата, че си на работа. Но това управление и хал хабер си няма какви са проблемите на хората те гният под тоновете помия, които тези 2 правителства и особено последното узакони да няма човек право на това, което му се полага. Те даже и нехаят за страданието, намали се налягането на водата и особено по високите етажи сме като в Сахара без всякаква хигиена. Аз така мизерно без да мога да се измия не съм живяла никога през живота си. И даже нямам право да си потърся правата за повишаване на налягането. Казава ми се така сме решили, така ще бъде. Нали сме демокрация, нали сме свобода как така някой си дембел ще ми казва така съм решил. Те си живеят с дебелите търбуси важното е, че за 5 години направиха 15км магистрала от там нататък, на който не му изнася е свободен да мре.
  Даже и Плевнелиев е погнусен и казва „Няма да учствам в цирка на Бойко Борисов“.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *