Георги Софкин: Охранител от НСО eдва не ме уби!

Георги Софкин

  Един от копоите на Бойко Борисов щеше да ме убие след тържеството по случай „Футболист на годината“ в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Това разкри президентът на Българска организация „Малки европейци“ Георги Софкин и основател на националната инициатива „Софкин и приятели“.

Грозната сцена се разиграва пред очите на премиера и официалните гости на церемонията. Софкин е ударен силно в гърба, докато върви по пътеката между сцената и първия ред, на който обикновено се настаняват инвалиди. Световният шампион по бадминтон е пометен от бодигард, който лети по пътеката със скоростта на развилнял се орангутан.

„От удара получих страшна болка и изкрещях. Вървях бавно и тялото ми беше отпуснато, защото не очаквах нищо лошо да ми се случи на такова място. Този 90-килограмов копой обаче се беше засилил и се стовари е цялата си сила и тежест върху мен. В същото време мутрата Борисов, който е най-известният селски футболист и се прави на по-велик от Марадона, Пеле и Кройф взети заедно, се оттегляше от залата, придружаван от петима копои.

Бойко Борисов

Той видя какво стана, но не направи нищо. Поне да се беше извинил от името на този екстремен простак. Потвърди се приказката, че простак отива при простак, какъвто е Борисов. Хората трябва да направят всичко възможно да се отърват от него“, категоричен е Софкин. Той подчертава, че в различни европейски институции към него всички се отнасят с внимание. Никога никой не му пречил да се придвижва, а камо ли охраната на някой държавник да го помете по пътя си. След инцидента Софкин е измъчван от чудовищна болка. Както повечето хора с нисък ръст, той има проблеми с гърба от години. Заради тях два пъти е бил подлаган на тежки операции в чужбина при светила на неврохирургията. Притеснява се, че заради случилото се има опасност да се наложи отново да легне под скалпела. Това било много рисково, защото можело да доведе до парализа.

Софкин описал станалото с три изречения в есемес до Борисов. Двамата се чули по телефона на 1 януари. Премиерът обещал на Софкин да го приеме. Това не се е случило до момента. Пострадалият е информирал за инцидента авторитетни организации в САЩ и Западна Европа, както и президента Росен Плевнелиев, тъй като Националната служба за охрана (НСО) е на негово подчинение. Държавният глава също не откликнал на жалбата.

„Няма да мълча, защото става дума за престъпни бездействие и небрежност от един простак от НСО. Такъв тип копои, които са готови да сгазят и убият хората, за да опазят началника си от любовта на хората, са за затвора. Чрез вестника ви искам да сезирам новия главен прокурор Сотир Цацаров за случилото се. Така наречената илюзорна сигурност на Борисов ли е най-важна или здравето на хората, някои от които са прославили България, колкото той не може да го направи и за 50 мандата“, гневи се Софкин. Той се притеснява, че случилото се ще попречи на подготовката му за Олимпиадата за малки хора през лятото.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *