Георги Любенов открадна “Чай” на Драго Драганов!

Георги Любенов

  БНТ обича да си прави гаргара с най-известните лица и предавания от ефира си, независи­мо дали те са в про­грамната схема или не. Миналата неде­ля стана ясно, че телевизията майка отново е изпадна­ла в безизходица, а изобретателно­то ръководство е решило да възроди един позабравен   от зрителите фор­мат – „Чай“.

 Предаването, което на­прави Драго Драганов звезда и проби път на ма­газинните уикенд блокове, се прероди с друго загла­вие и нов водещ – „Денят започва в неделя“ с Георги Любенов.

 Двучасовото шоу на зализания журналист беше пуснато по БНТ уж за да бори конкуренцията на Лора Крумова по вечния съперник Би Ти Ви. Редов­ните зрители обаче ведна­га разкриха плагиатството от Драго Чая и тоталното сходство на новия формат с любимото едно време „Чай“. А фактът, че Драго не е негов водещ, гово­ри само за едно – чиста подигравка на шефовете към една от звездите на медията, каквато е Дра­ганов.

 Колкото и да отричат противниците му, няма съмнение, че „Чай“ напра­ви революция в скучния неделен ефир на БНТ. Как­то никога преди, държав­ният канал събираше повече зрителска аудитория от всички останали в часо­вия пояс на неделния предиобед. „Чай“ вървеше от 10 до 12 часа, а разчупе­ните интервюта на Драго, живите връзки, външните материали и атракциите в самото студио, приковава-ха зрителите към малкия екран. 

Драго Драганов

  С това обаче не може да се похвали новата версия на „Чай“ – „Денят започва в неделя„. Дали защото Жоро Любе­нов няма особения чар на Драго, или защото самата концепция е постна, пре­даването не пожъна ус­пех с първото си издание. Зрителите останаха разо­чаровани и не пропуснаха да изкажат критиките си в интернет. „Тъпо“, „скучно“, „безлично“ бяха част от най-меките епитети към телевизионните напъни на зализаната телевизионна звезда и целия екип на не­делния блок. 

От БНТ обаче не вярват предаването да бъде махнато от ефир след про­валения си дебют. Стари кримки от „Сан Стефано“ 29 издават, че и в него прозира дългата ръка на Севда Шишманов, която понастоящем „коли и беси“ в телевизията. Жоро Любе­нов пък открай време имал славата на нейна слабост и покорно изпълнявал всяка нейна заповед.

 Не случайно именно 36-годишният ерген е лице на новото предаване, ма­кар че прибира заплата от поста си на лице на „По света и у нас“. Той беше привлечен в Канала миналата година и зае ти­тулярното място на Григори Недялков, който отиде на шефски пост във Военния канал.

 Освен това БНТ е мяс­тото, откъдето тръгва жур­налистическата кариера на Любенов. Открива го Люба Кулезич, която го прави лице на предаване­то за кино „24 квадрата“. После Жоро става първият водещ на „Полет над нощ­та“ и се задържа 6 години на тази длъжност. През 2007-а, журналистът се трансферира в несъщест­вуващата днес ТВ2, къде­то си партнира на екран с красавицата от „Почивна станция“ Яна Грудева.

 Двамата са спрягани за гаджета в този период, но те категорично отричат това.

 Яна е страхотен човек а да се работи с нея, е истинско удоволствие. Ко­гато се запознах с нея в началото, смятах, че е глу­повата моделка, спусната с парашут на екрана. По­сле разбрах, че не е така и държи изключително мно­го да се развива в профе­сията си на водещ“, сипе похвали по адрес на хуба­вицата Георги Любенов.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *