Гей ли е Валери Божинов?

Валери Божинов
Валери Божинов

  Гнусната компроматна война, чиято цел е Валери Божинов да бъде обявен за хомосексуалист, е поръчкова и човекът или хората, които стоят зад нея, си плащат футболистът да бъде ежедневно очернян и сринат със земята.

Това установи журналистическо разследване, след като преди няколко дни „гръмна“ поредният скандал с участието на нападателя, този път замесен (уж!) в гей афера. Нейните създатели обаче, взели се очевидно за много хитри и отлично организирани, бяха своевременно разобличени.

Информацията, чийто тънък намек бе, че бившият футболист на „Пече“, „Парма“, „Манчестър Сити“ и „Спортинг“ (Лисабон) е пред развод със съпругата си Николета Лозанова заради хомосексуални наклонности, се появи за пръв път миналия понеделник, 9 септември, в светския сайт „Хотарена“.

Между впрочем, от известно време именно този онлайн таблоид почти ежедневно е зариван от анонимни доноси срещу футболиста.

Мариян Димитров
Мариян Димитров

Вероятно защото публикува всякакви по рода си сигнали.

„На имейла получихме изключително скандална информация, за която имаме големи подозрения, че идва от лагера на Николета или от нейни близки, но не можем да го твърдим с абсолютна сигурност“, разясниха от жълтия сайт.

Най-напред там получили имейл без подател със следния въпрос: „Здравейте, имам на 100% достоверна информация относно тайна гей афера на Божинов. Изпратих и запитване и до светско списание. Интересува ли ви?“. Предпоследното изречение: абсолютен блъф с цел да бъде предизвикан интересът на сайта и той да избухне с „новината“, за да не го стори конкуренцията! Бърза справка сред водещите светски издания у нас показа, че подобни имейли не са пристигали на пощите им.

По-нататък авторът на компромата прилага линк към профил на някой си Мариян Димитров във Фейсбук, като твърди, че това е любовникът на Валери.

Този „разговор" между Мариян и Божинов според поръчителите на гей аферата доказва, че отношенията им не са чисти
Този „разговор“ между Мариян и Божинов според поръчителите на гей аферата доказва, че отношенията им не са чисти

„Валери се мъкнеше с него по разни хотели през последния месец. Николета е наясно с това. Моля тази информация да остане анонимна. Моника Валериева е само един параван за истинските отношения между Валери и момчето. Моника и Мариян са си приятели и тя замина заедно с тях в Италия. Или по-точно Валери замина сам, а те го чакаха там. Това спокойно би могло да бъде доказано, стига само да се разровите малко повече…“, пише източникът.

Първо разминаване на фактите: въпросната Моника, набедена за любовница на Божинов, наистина пътува до Италия, но престоят й там не съвпада с този на играча. След провалените преговори със „Спортинг“ Валери се връща в София с полет на „Изи Джет“ в сряда, 4 септември (потвърдено от наш агент в компанията), а Валериева посещава Милано 3 дни по-късно.

След като този донос бе публикуван в сайта, на анонимника му се видя, че да забърква конспирации, е фасулска работа и ден по-късно направи и повторен опит да залее Валери Божинов с нова помия.

Ето го обаче оригиналният диалог между двамата „любовници". Снимката на Божинов не се вижда вдясно, тъй като беседата им е копирана с фото функция oт смартфона на самия футболист
Ето го обаче оригиналният диалог между двамата „любовници“. Снимката на Божинов не се вижда вдясно, тъй като беседата им е копирана с фото функция oт смартфона на самия футболист

За доказателство, че твърденията му отговарят на истината, приложи скрийн шот от разговор във фейсбук между въпросния Мариян и Валери Божинов (виж горе – б.а.).

От разменените няколко изречения става ясно, че футболистът е смъмрил „любовника“ си, подозирайки, че той е изпял аферата им. След като компаньонът на Божинов отговаря, че няма нищо общо с тиражираната в мрежата информация, Валери бързо-бързо се съгласява с това, прехвърляйки вината върху служителка на някакъв хотел.

Копието на разговора обаче се оказва 100% монтаж. Специалистът по доноси, разбира се, няма как да знае, че Валери Божинов е приятел с някои журналисти и комуникира по футболни въпроси със спортни репортери. Нападателят има специфичен изказ и когато води чат-кореспонденция с близък човек, го прави лигаво, използва междуметия като „хахахах“ и „хохохохо“, като изреченията ги пише не в един ред, а разделя думите по няколко на ред. От скрийн шота обаче е видно точно обратното.

Освен това, ползвателите на социалната мрежа знаят, че тя позволява по време на чат обектът отсреща да указва локацията си, а също самата система разпознава кога съобщението е изпратено от джиесем, обозначавайки това с иконка с телефон. Странно защо точно тя липсва срещу името на Божинов в конспиративния разговор с интимния му партньор от мъжки пол?! И то при положение, че нападателят абсолютно винаги използва мобилен телефон за чатове, а не лаптоп или настолен компютър, при които мястото за иконката със слушалка остава празно?! Тоест някой, с телефон и с лаптоп, е седнал, заформил е въпросния компромат-чат с който и да е от приятелите си, след което с монтаж във фотошоп е вградил името и снимката на футболиста.

Елементарно, но аматьорско! По простата причина, че журналисти пък извадиха контра компромат, който красноречиво доказва, че замесените лица Мариян Димитров и Валери Божинов изобщо не се познават, камо ли да са правили нещо друго.

Все пак нещо свързва двамата мъже (за първия е спорно дали въобще е такъв – б.а.) – единственият им разговор, проведен между 21 и 21,30 ч. на 9 септември. Какво са си казали двамата – можете да прочетете сами. „Любовникът“ красноречиво и чистосърдечно си признава, че не познава интимния си партньор и недоумява как е попаднал в сърцевината на скандала. А и защо изведнъж Мариян минава от латиница на кирилица?

Подозренията, че срещу Валери Божинов се води мръсна война намериха потвърждение и в самопризнания на анонимкото със сигналите до „Хотарена“. Същият признава пред колегите, че в очернянето на и без друго разклатения имидж на футболиста играят пачки: „Да го кажем по този начин: една от най-добрите приятелки на Мариян ни дава сведения за всички пикантни истории около Божинов срещу известна сума пари. Интересът ни е историята да излезе наяве и да се разчуе. Точка“. Копия от цялата имейл кореспонденция, и най-вече горният цитат се пазят архивирани.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *