Гангстерът от бандата на Таки – Кирчо Руския се измъкна от затвора

Кирил Киров - Кирчо Руския

  Кирил Киров – Кирчо Руския, обявен за дясна ръка на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки от МВР, тихомълком напусна ареста преди дни. Сигурен източник разкри, че 29-годишният гангстер е освободен, без да му бъде повдигнато обвинение, тъй като прокурорите не съумели да предоставят на съда доказателства, които да уличат Руския като наркобос.

Кирчо Руския бе арестуван в началото на юни при мащабна акция на МВР срещу „мастити наркобосове“, както се изрази вътрешният министър Цветан Цветанов. Заедно с него като хора на Таки бяха закопчани Камен Балбузанов – Куката, Антон Калчев – Тони Застраховката и Сашо Пацов, а по-късно в ареста за кратко се озова и Любо Чука.

Христофорос Аманатидис - Таки

Повечето от задържаните сподвижници на Таки бързо-бързо напуснаха килиите си, като в ареста остана, единствено Кирчо Руския заради съмнения на антимафиоти, че бандитът е обсъждал с Митьо Очите убийството на председателя на Софийския градски съд Владимира Янева и топченгето Валентин Цоновски. Поради информацията за подготвяните атентати, подсъдимият по делото „Октопод“ Антон Петров – Хамстера бе привикан в ГДБОП два пъти – на 10 и 18 май.

Източници от ъндърграунда разкриват, че дори и от килията Кирчо Руския е управлявал люлинската наркоорганизация чрез доверените си хора Ради, Паяка и Белингата. Последният от компанията прибира парите от продажбата на кокаин в столични заведения, като оборотът му се носи всеки ден в ресторанта към хотел „Макси“ от Ради. Под контрола на наскоро освободения Кирчо Руския са около 50 дилъри на кокаин, които продават дрога в топ заведенията на София.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *