Внимание! Собственикът на “Виваком” и баш спонсор на ГЕРБ Цветан Василев завзема бизнеса на “Булсатком”!

Тинко Тотев

  Ченгета от Икономическата полиция окупираха редакцията на свързаната с “Булсатком” телевизия ТВ+. Компанията беше дала заявка да навлезе на пазара на мобилните комуникации, а в момента е в остър конфликт с Би Ти Ви и близката до властта ТВ7.

Действията на прокуратурата и СДВР са рутинни, коментира градският прокурор Роман Василев. Той допълни, че фирмата не е проверявана за нелегален софтуер. Маркетинг директорът на

“Булсатком”

“Булсатком” Тинко Тотев не беше наясно със случая. „Самите ние не знаем какво се случва в телевизията, която е самостоятелно търговско дружество. За момента не е ясно поводът какъв е“, коментира той.

Цветан Василев

Няма преки доказателства каналът ТВ+ да е свързан със собствениците на сателитния телевизионен оператор “Булсатком”. Заради ограниченията в Закона за електронните съобщения, компанията няма преки контакти с телевизията. По закон притежатели на разпространителска мрежа нямат права да имат телевизия.

“Булсатком” в момента има тежки преговори с Би Ти Ви – най-гледания канал, заради размера на таксите на телевизията. В битката се включи и обслужващата управляващите телевизия ТВ7. Близкият до банкера Цветан Василев канал, също поставя ултиматум на сателитния оператор. От медиата обясниха, че дават срок на “Булсатком” да приемат техните условия.

Навлизането на кабелния оператор на пазара за мобилни комуникации е най-големият му проект. Повече от година компанията има лиценз от Комисията за регулиране на съобщенията, а съвсем отскоро го активизира. За това според наблюдатели “Булсатком” е обект на интерес от банкера Цветан Василев, който е новия съсобственик на БТК.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Внимание! Собственикът на “Виваком” и баш спонсор на ГЕРБ Цветан Василев завзема бизнеса на “Булсатком”!"

  1. Най-лошото   18.01.2013 at 11:07

    Да бе, да…това не е за вярване тея и до там ли ще стигнат…тц тц тц

    Отговор
  2. Valentin   21.01.2013 at 17:09

    Доста глупаво наистина от страна на Виваком !

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *