Брендо прехвърля собствеността си за да не я конфискува държавата

Евелин Банев - Брендо

  Евелин Банев – Брендо, който бе арестуван и екстрадиран в Италия за трафик на тонове кокаин от Южна Америка към Европа, е съумял да продаде всичките си хотели и имоти в България. Запознати с финансовите гимнастики на разбойника от Тополовград разкриха, че Брендо вече не е собственик на грандиозния комплекс „Оазис“ в курортното селце Лозенец, който бил продаден неотдавна на руски инвестиционен фонд.

Каква е цената на сделката, остава загадка, но надежден информатор разкрива, че продажбата на „Оазис“ не е фиктивна, а съвсем реална. Руснаците влезли във владение в хотелския комплекс в края на лятото, когато съпругата на Банев Моника прехвърлила и последните си проценти от дяловете на офшорна фирма. Според брокери Брендо е инвестирал над 300 милиона лева в чутовния комплекс „Оазис“ на морето, като парите са изкарани от трафик на кокаин.

Брендо се разделил и с инвестиционния си фонд „Хоум фор Ю“, който също преминал към активите на тайнствена руска компания. Неофициално се твърди, че „братушките“ били от бизнес обкръжението на бившия кмет на Москва Юрий Лужков, който преди година бе „разжалвай“ от Владимир Путин. Към активите на „Хоум фор Ю“ са вписани няколко огромни сгради и хотели в София и по морето на обща стойност над 200 милиона лева.

Хрескавата разпродажба на имоти подхранва мълвата, че Евелин Банев – Брендо очаква да бъде осъден в Италия за трафик на кокаин и се стреми да шитне всичко, което притежава, за да не му бъде конфискувано в полза на държавата. Не е известно защо от прокуратурата не са направили искане за налагане на запор върху имотите и банковите сметки на кокаинов крал №1 на България.

Същевременно родни антимафиоти разкриха, че преди 3 месеца, когато Банев бе арестуван на път за морето дясната ръка на кокаиновия трафикант – Георги Семерджиев – Жоро Шопа, бомбардирал прокурори, съдии и ченгета с „неприлични“ оферти. Дни преди съдът да вземе решение да екстрадира Брендо в Италия, предложението за подкуп достигнало колосалната сума от 10 милиона лева.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Брендо прехвърля собствеността си за да не я конфискува държавата"

  1. Жоро   04.01.2013 at 16:31

    edin debel i mazen ochilat advokat osashtestwi pokupkata na parcela na Vitosha , mislia, che okolo96/98 godina, kato parite biaha w edno kufarche togawa, …otdawna Brendo prehwarli sobstwenostta na naj znachimite si imoti na drugi hora ili gi rasprodade, ta nali shefa na edna ot slujbite ni mu beshe blizak i go swetna koga koga, ama i nego izritaha mai weche, ne go pishe kato se gowori za DANS

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *