Бойко Борисов атакува Стайко – младши, за да вземе бизнеса на баща му Миню Стайков!

Миню Стайков

  Акциите на МВР против ДДС измамите са насочени единствено срещу отрочета на големи бизнесмени. Така размахват пръст на татковците да внимават към кого ще насочат финансовия поток преди изборите“, обобщава депутат от Пловдив ситуацията със зачестилите напоследък операции на полицията.

Миналата седмица за издирване бе обявен синът на алкохолния бос Миню Стайков. Стайко, който ръководи част от семейния бизнес, е следен няколко месеца пради хората около него да бъдат арестувани. Самият той се оказа в чужбина заедно със съпругата си Александра. Тя пък е дъщеря на друг олигарх – Ветко Арабаджиев. Миню Стайков и Ветко Арабаджиев станаха сватове в края на миналата година, когато децата им минаха под венчилото и обединиха бизнес ресурсите на двете фамилии.

„Ветко Арабаджиев е изключително притеснен за дъщеря си. На нейно име се водят и част от фирмите, както сватът му Миню е дал управлението на някои дружества на сина си Стайко.

Стайко Стайков и Александра Арабаджиева

Александра е гледана като писано яйце и родителите й дори позволиха да си направи серия от пластични операции“, разказва пловдивчанин, който е близък с фамилиите и има бизнес отношения о тях.

Всъщност Ветко Арабаджиев вкарал семейство Стайкови в бизнеса със захар, научихме от приближен източник . Той е собственик на „Захарни заводи“ – Пловдив, и развива този бизнес от няколко години насам. Обвинението към сина на Миню Стайков е, че е ръководил престъпна група от ноември миналата година досега. Ветко Арабаджиев винаги е успявал да бъде близък с властта и е бил спокоен за бизнеса и семейството си, разказва пловдивчанинът.

Сватовете Стойкови и Арабаджиеви на сватбата

Олигархът е бил на „ти“ с всички партии. Демонстрирал топли отношения и с Цар Киро, който сега е в затвора. Приятел на Арабаджиев бил и червеният бизнесмен Георги Гергов.

По време на издирването на Стайко Стайков заради ДДС далаверите съпругата му Александра – дъщерята на Ветко Арабаджиев, е с него. „Малките нищо не разбират от бизнес и схеми. Едва ли знаят какво представлява дневник на покупките, какво остава за справки-декларации по ДДС, възстановяване и т.н. Всичко се върти от хора на бащите им, а възрастните само осигуряват протекции във властта и институциите

Като ударят Стайко Стайков, целта е баща му“, разказва запознат със схемите, за които обвиняват Стайков – младши.

По същия начин преди време бе обвинен за ДДС измами и Данаил Ганчев, син на бизнесмена от Ловеч Гриша Ганчев. След удара по малкия Стайков на ред е друго от отрочетата на някой олигах, убедени са хора в захарния бранш. Затова не е изключено проверка да тръгне и срещу дъщерята на Ветко Арабаджиев, за да бъде натиснат баща й.

„Стайко Стайков ще се предаде, когато адвокатите на баща му вече са договорили всичко“, убедени са близки на фамилията.

Дъщерята на алкохолния бос от Карнобат Яна също има богата биография във връзките си с богати наследници. Тя беше гадже на Жоро Главата, син на взривения бос от СИК Стоил Славов. Миню Стайков и Стоил Славов са били приятели още от времената на СИК и децата им се познават от малки. Бащите дори имат офиси в една и съща сграда – тази, където бе убит Стоил Славов, на бул. „Джеймс Баучер“, известна като гнездото на СИК.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *