Ако видите провиснали кецове върху жици или дървета – в района предлагат дрога

Провесените стари кецове не са случайно попаднали на жицата, а са знак, че наблизо има наркодилър

  Спомняте ли си филма „Опасен ум“ с Мишел Пфайфър? Там учениците на нейната героиня, която го раздаваше като секси даскалица, съвсем бяха зарязали домашните за сметка на дрогата и забавленията. Друсаха се масово в час и хич не им дремеше какво се опитва да им преподава изкусителната учителка зад катедрата.

Именно по това време, някъде преди 15 години, в Америка се създава модата, където има дрога, да се оставят кецове. Според престъпните хроники, приумицата започва през 1998 г. в Атлантик сити, когато младеж на 23 години в разговор по телефона с наркопласьор дава обяснение къде живее и уточнява, че като ориентир ще висне старите си кецове на жицата пред тях.

Е, както всичко останало, тази вълна вече дойде и у нас. Ако не сте обърнали внимание, в много райони на столицата, в междублоковите пространства е пълно с гуменки и протрити чепици, увиснали по жиците и диреците. Не се чудете как са попаднали там – сложени са от наркодилъри и имат две предназначения – разграничават районите на разпространение и дават знак, че за тези, които желаят, има „стока“ в изобилие.

Провиснали непосредствено между хранителни магазини, училища и детски градини, кецовете са ориентир само за тези, които знаят значението им и търсят лесен начин да си намерят доза бял прашец или таблетка екстази. Правилото е, обувките винаги да са мъжки, така че не очаквайте да видите женски токчета и сандали, ветреещи се в небето.

Обърнете внимание на жиците и във вашия квартал – нищо чудно, докато вървите по улицата, над главата ви да се развяват гуменки и маратонки.

Видът на самите обувки обаче често се сменя. Ако един чифт изчезне, липсата му трае не повече от два-три дни, след което на същото място провисват други обувки като знак, че дилърът е сменен или е имало някакво преразпределение на зоните.

За жалост най-често практиката с гуменки, измислена от американските гангстери, се среща край родните училища и молове. Логично – около тях винаги е пълно с младежи и дечурлига, които са най-лесната плячка на дилърите.

Зарибят ли се веднъж, проблем за по нататък вече няма.

Научават си снабдителя и по метнатите върху жици обувки започват да се ориентират дали могат да се сдобият с така нужната им доза наркотик.

Практиката става все по-модерна през последните месеци и вече е разпространена не само в столицата. По улиците на по-големите градове като Пловдив, Варна и Бургас също може да се видят провиснали гуменки. Случвало се е износени обувки да има дори в непосредствена близост до църкви, защото на дилърите хич не им пука дали „началникът“ отгоре гледа какви ги вършат тук, на Земята.

Освен обикновените граждани обаче, органите на реда не спят и много добре знаят какво символизират ветреещите се кецове. Затова полицаите най-редовно премахват висящите обувки, но само след броени дни дилърите на наркотици отново маркират районите си по обичайния начин.

Борбата между добри и лоши продължава, докато непросветените минувачи се чудят кой и защо се е покатерил чак на дирека, оставяйки протритите си гуменки да се ветреят на жицата, вместо в кофата за боклук…

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Ако видите провиснали кецове върху жици или дървета – в района предлагат дрога"

 1. Валя   14.07.2015 at 10:30

  Във тези форуми всички са отличници по български език ?!?!?

  Отговор
 2. Анонимен   31.05.2019 at 17:25

  хахахаха
  много сте смешни вие журналистите –
  провесените кецове са на скейтари или хиксари, който се ги скъсали от каране и за това са ги окачили, за да видят другите как се прави и колко чифта трябва да скъсаш за да се научиш.
  това го знаят и малките деца – ама да бяхте ги питали, преди да пишите глупости!

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *