Как се чувства жената, когато мъжът не достига оргазъм?

Истината е потресаваща, не разочаровайте своите дами

женски оргазъм

Нека започнем с добрата новина: за мъжете е по – важно да задоволят партньорката си, отколкото самите те да достигнат оргазъм. Според последните проучвания, силната половина от населението избягва да пресече финалната линия по време на секс именно поради тази причина, а не защото отказват да доставят удоволствие на жената.

В проучването на Западния Университет в САЩ, участваха 24 студентки и 21 момчета. По време на дискусията бяха обсъдени въпросите на женската сексуалност, практическият опит на дамите да достигат или да нямат оргазъм, ролята на мъжете като партньори в секса. Бяха засегнати и теми като преструвките, маструбацията и клиторната стимулация, употребата на секс играчки и др.

Най – важният извод, до който стигнаха изследователите е, че момчетата намират за най – удовлетворяващо в секса, да докарат жената до оргазъм. И по същата логика определиха невъзможността да зарадват половинката си като провал. Цели 90 % от тях заявиха под клетва, че чувстват вина ако свършат първи и като цяло са недоволни от самите себе си.

„Интересното е, че мъжете са склонни да поемат цялата отговорност, за да доведат партньорката си до оргазъм, а жените като цяло са съгласни с тази гледна точка. Оказва се, че чувството за дълг и рицарска чест все още не е изчезнало сред силния пол, въпреки неоспоримите промени в поведенческите реакции на хората през последните години”, казва проф. Артър Гордън.

Ето няколко цитата от мъжете – участници в анкетата:

„Ако жената не получи оргазъм, винаги признавам вината си и не се чувствам добре, че самият аз достигнах докрай”

„Когато изпитам оргазъм, а тя не – това определено е разстройващо. Най – хубаво е, когато и двамата приключим едновременно”

„Мисля, че е естествено да не се чувствам удовлетворен, защото приемам вината. Осъзнавам, че има безброй фактори, допринасящи за липсата на женски оргазъм и за повечето от тях мъжът не е виновен, но въпреки това не ми е добре”

Учените съветват момчетата да не приемат нещата толкова навътре, защото в много от случаите вината действително не е тяхна. Женският оргазъм е изключително сложен физиологически процес, който може да се „провали” от цяла дузина причини: преумора, наближаването на месечния цикъл, стрес и др.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *