Чакането си струва: Двойките, които отлагат секса за по-дълго са най-щастливи !

Връзките, които започват бавно са най-пълноценни. Проучване при много двойки показва, че тези, които са изчаквали със секса са били по-щастливи в дългосрочен план.

Разбира се, жените са били по-облагодетелствани от това, а и бракът ги е правил по-щастливи, от съвместното съжителство. Според учените, изчакването със секса дава възможност на партньорите да се опознаят и да разберат колко са съвместими един с друг. Без такъв период, преценката може да е неправилна и двойката може да има непълноценна връзка.

Авторите на проучването смятат, че сексът преди брака може да има трайни последствия върху качеството на връзката. В едно от първите проучвания от този род, екип от университета в Корнъл, САЩ попитали 600 двойки, женени и в съжителство, колко щастливи са заедно, колко са отдадени на връзката си, емоционално и колко добре комуникират, колко често се карат и какво е нивото на сексуално задоволяване.

Те били попитани и колко дълго са изчаквали преди да спят заедно. Около една трета от мъжете и жените отговорили, че са правили секс през първия месец от връзката, докато около 28 % изчакали поне 6 месеца. Анализът на данните показал ясно, че жените, които изчаквали със секса били по-щастливи и дори имали по-добър сексуален живот в бъдеще.

Връзката била по-слаба при мъжете, но тези, които не правели секс веднага се карали по-малко. Учените заявяват, че постепенното развитие на нещата е от полза за двойките.

Силното сексуално желание може да попречи на други ключови компоненти за една здрава връзка, като обвързване, взаимно разбиране и споделени ценности.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/IKZEmLvYVF0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *