Падат ли си жените по случайния секс?

Вероятно сте чували много пъти, че жените определено не си падат по секс за една вечер (поне не колкото мъжете). Но дали това действително е така, разкрива последното проучване на един от най – големите университети в Ню Йорк.

секс за една вечер

„Направихме анкета сред повече от 2 000 жени и при обработка на данните останахме малко изненадани. Като цяло предназначението на жените не е да бъдат използвани за една вечер и после изоставени, а това не е и тяхното желание. Сериозен процент от анкетираните обаче разкри нова истина, за която дори и не бяхме си помисляли”, споделя ръководителят на екипа доц. Едуард Брайън.

Оказва се, че старото схващане за сексуалните мечти на дамите е доста по – различно от действителността. Досега се смяташе, че повечето жени са „фиксирани” в мислите си и по – малко склонни да правят секс със случайни партньори. По време на изследването обаче фактите показаха друго – цели 90% от тях мечтаят да се отдадат поне един път на някой случаен непознат, но … просто не смеят да го направят.

„Тук не става въпрос за страх в истинския смисъл на думата. Жените много пъти са показвали, че в доста ситуации са по – смели от мъжете. Просто са доста по – предпазливи от нас и в интерес на истината могат по – добре да контролират чувствата си. Въпреки че мечтаят да правят секс с непознат, голяма част от тях не осъществяват въжделенията си заради страх от полово предавани болести, изнудване нежелана бременност”, допълва експертът.

Жените не достигат до оргазъм със случайни партньори

Най – изненадващото откритие на това проучване е признанието на някои дами, че когато са се престрашили да правят секс с непознат не са достигнали до оргазъм, въпреки че са изпитали сексуално удовлетворение от акта. Като цяло са чувствали различна степен на дискомфорт, който не им е позволил да се отпуснат на 100 %.

„Все пак не трябва да мислим по един и същ начин за сексуалните стереотипи при жените. Отдаването на случаен партньор може да има много силен негативен ефект върху психиката и нежелани последствия. Защото при нежния пол механизмът на оргазма е доста по – сложен, отколкото при мъжете”, коментира и друг от експертите Йън Матийн.

Изводът в крайна сметка е, че женското либидо е също толкова силно, но случайният секс определено не доставя на дамите същата полза, както при мъжете. Най – добре за тях е да експериментират непрекъснато, но с постоянен и проверен партньор. Това обаче не значи, че трябва да са моногамни през целия си живот.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *