Мисионерска поза – перфектна тренировка за стегнат корем

Замисляли ли сте се, че много от еротичните пози наподобяват движенията на някои физически упражнения? И че това е една от основните причини, поради която лекарите непрекъснато говорят за ползите от редовния секс? В този смисъл старата и добре позната мисионерска поза отново е поставена на челните места, тъй като освен неземно удоволствие и висока интимна близост между партньорите, може да осигури и една доста добра тренировка.

мисионерска поза

„Това зависи колко сте ентусиазирани докато правите секс, но като цяло мисионерската поза е страхотна тренировка за основните мускули. Докато партньорът се движи по посока към вас вие опитвате да запазите равновесие и така се получава обратна тяга. А това изисква инвестиция на сериозна сила, която предизвиква съкращаване на мускулите и изгаряне на мазнини”, коментира сертифицираният фитнес треньор от Ню Йорк Стейси Бергртрам.

Тя допълва, че докато правите интензивен секс в тази поза, определено ще почувствате напрежение в областта на корема, което много наподобява усещането при изпълнение на коремни преси. Може да засилите ползите и удоволствието като движите още по – интензивно таза, а не долната част на гърба.

Мисионерската поза също така осигурява и добра тренировка за седалищните мускули. Колкото повече движите таза, толкова повече ще се натоварват и те. В крайна сметка само с помощта на добра диета и редовен секс, може да получите тялото, за което винаги сте мечтали.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *