Златни правила за корем- мечта

Коремните мускули са най- изложени на риск при промяна в теглото ни. Когато искаме да отслабнем, те са сред основните ни цели. Но рядко си даваме сметка колко е сложно „топенето на коремчето“ и избираме много строги диети или се спукваме от коремни преси. Нито едното действа, нито другото. Трябва да са съчетани рационално.

plosak-korem-mitove

Тялото ни е едно цяло. Затова не е необходимо да правим коремни преси като луди, а да допълним с подходяща диета, достатъчно почивка и правилни упражнения. Правенето на коремни преси само по себе си няма да ни помогне. Трябва да се комбинира…

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Кардио упражнения. 3- 4 пъти седмично кардио упражнения (каране на колело, кростренажор, плуване, и др) е достатъчно, за да стопим мазнините по корема и не само. Има различни варианти за такъв тип тренировка.
2. Намалете транс мазнините и захарта. Няма да се изморим да го повтаряме – никакво пържено, чипсове, масло, захарни изделия и пр. Консумирайте най- много два пъти седмично.
3. Пийте повече вода. Една от най- големите грешки е, че не пием достатъчно вода. 2 литра на ден са напълно достатъчни. Не ни трябват никакви други напитки.
4. Коремни упражнения. Не тренирайте коремните си мускули всеки ден. 3 пъти седмично, по 15- 20 минути е напълно достатъчно. Ако правите стандартните коремни преси, няма да успеете. Ето някои супер ефективни упражнения за корем:
– Ножица. Много сложно упражнение, което изисква търпение. Легнете по гръб, вдигнете леко врата и раменете, сложете ръцете под седалището и вдигнете краката си на 20 градуса. Започнете да ги кръстосвате и дръжте колкото можете.
– Вдигане на краката на четири такта. Легнете изцяло по гръб, ръцете зад главата, вдигнете десния крак леко свит, докато образува ъгъл от 90 градуса. Вдигнете левия по същия начин и когато ги съберете, свалете десния. Повтаряйте.

korem-uprajneniq
– Докосване на глезените с ръце. Легнете по гръб, главата на земята. Свийте леко крака. С лявата ръка докоснете левия глезен, а след това с дясната – десния и редувайте.
– Обърнати коремни преси. Това е ефективна промяна в класическите коремни преси. Легнете по гръб, главата и раменете са леко повдигнати. Вдигнете свити краката и стегнете коремната преса, докато стигнат до гърдите ви. Повторете отначало.
5. Правилна почивка. Не само трябва да спите по 8 часа, но и да оставяте тялото си да почива. Коремните преси бързо се възстановяват, но не трябва да ги тренирате в последователни дни. Между серия и серия оставяйте малко почивка.
6. Упражнения за гърба. След като сте правили коремни преси, трябва да разтегнете и да компенсирате с упражнения за гръб. Разтягането е задължително.
7. По- малко въглехидрати. Приемайте малко повече протеини.
8. Не яжте храни, които ви подуват. Млечните продукти и бобовите култури най- често ни подуват.
9. Изпълнявайте правилно упражненията. Не е важно колко повторения ще направите, а да изпълнявате качествено упражненията. 1 коремна преса, изпълнена правилно, е по- ценна от 20 хил. лошо изпълнени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *