Млечните продукти помагат за отслабването

mlyako

Още нови изследвания подкрепят млякото и млечните продукти като подходящи за отслабване храни. Консумацията на храни, богати на калций, е сред основните храни в диетите за отслабване.

Стари са споровете дали калцият е полезен или не за диетите за отслабване. Някои изследвания подкрепят ефикасността им. Други твърдят, че не са подходящи, и дори, че са опасни за храносмилането и килограмите.

Но изследванията все повече застават зад ползата от млечните продукти в диетите за отслабване.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

mlechni-produkti-1

Нека разгледаме едно от изследванията, които подкрепят млечните продукти като ефикасно средство за отслабването. В продължение на 2 години са наблюдавани 300 мъже на възраст от 40 и 65 години с наднормено тегло. Първоначално, целта била да се изследва ефикасността от следните три диети: средиземноморската, с ниско съдържание на мазнини и нисковъглехидратните.

Резултатите били неочаквани: най- много отслабнали тези хора, които приемали повече калций чрез диетата си. Тези, които приемали по 580 млг калций на ден, след две години свалили с шест килограма в повече от другите, които приемали около 150 млг калций на ден.

Другото откритие било свързано с витамин Д. Хората, които имали повече витамин Д в кръвта, свалили повече килограми. Този витамин помага за усвояването на калция.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *