Открийте 5 любопитни факта за косопада

kosopad-anemiya

Жените обожаваме косите си: те ни карат да се чувстваме по- красиви и да изглеждаме всеки път различно. Косопадът обаче, далеч не е само женски проблем. За мъжете също е много тежък удар. Ето няколко любопитни факта

1. Много са причините, които могат да доведат до косопад. Ако сте изложени на силен стрес или имате друг здравословен проблем, поради който косата ви не получава необходимите хранителни вещества. Може да се дължи и на сезона и пр. Причините наистина са много и разнообразни.

2. Косата на жените започва да губи гъстотата си след 35 г. Наистина след тази възраст косата ни започва малко по малко да губи гъстотата си. Но най- много започва да си личи след 45- 5- години.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosopad-recepti

3. Косата може да пада само в определени участъци. При някои хора косата пада само на определени места. Това е автоимунно заболяване, известно като алопеция ареата.

4. Възглавницата от коприна винаги е добър вариант. Намалява триенето на косата, така че няма да се къса толкова много. Ако използвате памучна или друг вид възгладница, на сутринта ще откриете много повече косми.

5. Грижете се за косата си отвътре. Грижата за косата с шампоан и балсам, също и с маска веднъж седмично, не винаги са достатъчни, за да имаме здрава коса. Важно е чрез храната си да приемаме полезните вещества, като: витамин С, витамин В, протеини, калций и желязо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *