Чудо! Фотограф, ухапан от черна мамба – оцеля!

ухапан от черна мамба

Това е ужасяващ момент, в който фотограф, заснемащ дивата природа е ухапан от един от своите обекти. Той дори не си дал сметка за това, докато не извадил снимката. Марк Лаита снимал змии за най-новия си проект, наречен Serpentine.

Той извадил невероятен късмет, единствената причина да оцелее от атаката на черната мамба, било че при ухапването влечугото не инжектирало отрова. В противен случай, фаталният изход е 100 %.  Фотографът, който е роден в Детройт и израсъл в Чикаго разказал на пресата, че дори не усетил как змята се е увила около крака му, докато не прегледал снимките на следващия ден. Лаита снимал змии в зоологически градини, лаборатории и частни колекции, за да подчертае

Черна Мамба — Dendroaspis Polylepis

намаляването на популацията им, поради разрушаване на естествената им среда. Черните мамби са най-дългите отровни змии в Африка и могат да достигнат до 3 метра.  Името им идва от черния цвят в устатa им, а не от люспите им, които са тъмнозелени. Това е най-бързата змия в света, много агресивна и силно отровна. Ухапванията й могат да убият слон. Противно на останалите змии, популацията на черната мамба не намалява. Тя няма други естествени  врагове, освен човека.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/MyvicFYBzAg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *