Чилито – нов вид оръжие

Внимание опасно за живота!

Пушките и ножовете винаги ще привличат крадците, но някои от тях превръщат чилито в доста добро оръжие. Такъв е случаят с мъж от Мусафах, Абу Даби, който докато се преструвал на клиент в бижутерски магазин, хвърлил чили на прах върху продавача , преди да изчезне с бижута на стойност 4 300 долара.

Крадецът първоначално посетил магазина през уикенда и си избрал бижута, а после предупредил продавача, че ще се върне на следващия ден, за да ги купи, понеже щял да се жени.  На следващия ден се появил, хвърлил чилито върху продавача и избягал с бижутата. Продавачът се оплаква от адски болки в очите, предизвикани от лютия пипер.  Заподозряният, който бил описан като южноазиатец към тридесетте, носел широки

чили чушките се оказват ефективно оръжие

панталони и риза. Полицията намерила опаковката от чили от близък супермаркет и така могли да идентифицират крадеца от oхранителната камера на магазина. Обединените арабски емирства не са единственото място, където чилито се  използва като оръжие. Миналия месец в Нагпур, Индия са били арестувани четирима членове на банда, които хвърляли чили по жертвите си и им обирали парите и други ценности.  Чилито обаче може и да помага. Фермерите в Танзания, които са принудени да се справят с популациите слонове, които съсипват реколтата им натъркват оградите си с чили, примесено с машинно масло и така се пазят от нашествениците.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *