Четирима българи одобрени за 7-месечно космическо риалити на Марс

Марс

  Четирима българи, между които е и една жена, са кандидатствали в мащабен холандски проект за заселване на първата колония от хора на Марс на стойност 6 млн. евро, научихме от достоверен източник. От месец компанията набира мераклии да заживеят на Червената планета през 2023 г. Само за първите две седмици кандидатите, които са подали документи, са 80 000 души от 120 страни по света.

Броят на желаещите обаче растял с часове. До края н август всеки, който иска да се засели на небесната ни съседка, трябвало да изпрати своя кратка визитка. Одобрените 4 човека сред стотиците кандидати щели да бъдат подложени на подготовка, която щяла да отнеме около 4-5 години. В продължение на 7 месеца космонавтите щели да живеят в специално сглобени и предварително монтирани бази за живеене, а холандска телевизия щяла да излъчва онлайн житието-битието на астронавтите.

Пламен и Надежда

Холандската фирма „Марс 1″ до момента е събрала над 1 милион долара от такси за регистрацията, за да събере необходимите над 6 млн. евро за пътуването. Кандидатите от Китай трябвало да внасят по $ 11, а за българите таксата била 14 „гущера“. Първите съмнения за легитимността на космическата експедиция се появили след интервю на един от организаторите на грандоманския проект. Той споделил пред журналисти, че пътуването до Марс можело да се провали, ако компания „Марс 1″ прецени, че заселването на Червената планета няма да бъде възможно.

Китайски журналисти пък проучили, че фирмата била регистрирана само с един сътрудник, а офисът й представлявал малко помещение с няколко бюра. Най-прозорливите мераклии за пътешествие до Марс усетили, че в събирането на доброволци за космическата експедиция има някаква шашма. Първи надушили измамата китайски кандидат-космонавти. Те отправили запитване към „Марс 1″ как ще оцелеят хората при нечовешките 63 градуса по Целзий. Някои от тях дори си поискали парите обратно.

Георги и Петър

А кои са българските кандидат-космонавти?

26-годишният Георги Христов е написал в молбата си да бъде включен в марсианската експедиция, че казва „да“ на всяко предизвикателство. „Аз съм тук и съм готов да отида. Това не е просто стремеж за приключения, но е голяма чест за мен“, пише в презентацията си Георги. Сред интересите си мераклията за пътешествие до Марс е изброил астрология, военни превозни средства, оръжия и теория на конспирацията.

31-годишният Пламен Николов пък е безработен. Неговата детска мечта била да стане астронавт. Харесвал новите места, фантастиката, спорта и разговорите за Вселената. Неговият връстник Петър Георгиев е квалифициран професионален пилот. Живее в Лондон.

Единствената засега българка, която мечтае да стъпи на Марс, е 29-годишната Надежда Томова, магистър по психология. От малка тя била почитател на детските приказки и фантастичните истории. Хобитата й са биология и химия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *