Череп от вулканична лава можел да спаси човечеството на 21.12.2012 година

  Древен череп, който според легенди на маи­те може да спре апока­липсиса на 21.12.2012 година, беше счупен миналата седмица от несръчен германски техник, съобщава ан­глийският таблоид „Дейли Мейл“.

 Уникалният череп е в реални размери и е полиран от вулканична скала. Възрастта на този артефакт с мис­териозен произход е около хиляда години, а тежестта му е пове­че от девет килогра­ма. Според леген­ди на древните маи, който събере всички­те 13 такива черепи, разпръснати в необи­чайни кътчета на пла­нетата, ще притежава власт над света. Още от края на XIX век в различни краища на земята хората започнали да намират изкуствени черепи известни като „крис­тални“. Общото меж­ду всички тях е, че за изработването им е използвана непоз­ната на съвременна­та наука технология и че те доказано прите­жават паранормални свойства.

 Според предания­та на маите черепи­те са надарени с тол­кова магическа енер­гия, че събрани заед­но, биха могли да спа­сят човечеството от предстоящия апокалипсис на фаталната дата 21.12.2012, пише още „Дейли Мейл“.

  Надеждата обаче изгасва завинаги ми­налата седмица, кога­то един от кристалните черепи бил даден за изследване и заснемане в лаборатория в Из­точна Германия, Тех­ник случайно го из­пуснал, а от челюстта се отчупило неголямо парче. Така шансове­те за спасение на чо­вечеството от апока­липсис през месец де­кември тази година са прекъснати и краят на света е вече неизбе­жен, категорични са експерти по паранор­мални събития. Спо­ред тях обаче уникал­ният артефакт не е бил изпускан, а е паднал сам, движен от не­знайна мистериозна сила. 

Историята на вече повредения череп е не по-малко вълнува­ща от легендите около произхода му.

 Днес черепът е при­тежание на герман­ския историк любител Томас Ритер от Дрез­ден. Дало му го семейство­то на британски вой­ник, присъствал при ареста на Химлер, разказва той. Нацисткият лидер бил заловен от британ­ски военни на 22 май 1945 г. Самоубива се на другия ден, преди да успеят да го раз­питат. Трови се с капсула , която е носел скрита в дрехите си. Със смърта си Химлер отнася много тайни в гроба, между които е и тази за черепа на маите.

  Според Ритер този чере­п, който пази сега, бил откраднат от специална експеди­ция, изпратена от нацистите в Тибет между 1937 и 1939 г. Основ­ната й цел била да търси изгубения град Шангри Ла. Нацистите вярвали, че на­истина съществуват 13-те магически черепа и който ги притежава, ще владее света.

 Заради огромната вяра до последния си дъх в най-различни ми­тове и легенди, Химлер финансирал експедиции по целия свят, в които хора от SS, подобно на Йндиана Джоунс, търсели доказателства за превъзходството на арийците.

 Вярата на Химлер в силата на 13-те черепа била толкова голяма, че дал нареждане да построят за тях специална крип­та, която се намирала в подземие на замъка Вевелсбург в Запад­на Германия. Там разказва Ритер, на­цистите изградили бъ­дещия „център на све­та“.

 Според учени от Смитсъновия ин­ститут, свръхестествените способности на 13-те черепа сигурно са ог­ромни. В наши дни, в чиповете на компю­търната памет се из­ползват микроскопични кристали от планински кварц, но те могат да съхраняват гигабайти информация. А представете си, колко ли информа­ция би могла да се събере в кристал, тежащ 9 кг, питат се любите­лите на паранормални загадки.

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Череп от вулканична лава можел да спаси човечеството на 21.12.2012 година"

 1. Станимир   24.05.2012 at 21:45

  Аре стига с ваще измишльотини бе!

  Отговор
 2. kolio   24.05.2012 at 21:50

  koi e toz Himler?

  Отговор
 3. Петя   24.05.2012 at 22:12

  Как може да се пишат такива статии?Що за глупости,що за заглавие?Не ви ли е срам да плашите народа???

  Отговор
 4. критика   24.05.2012 at 22:40

  „Учени“ били,а вярват в простотии,такива не ги ли затваряха в лудницата?

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *